Holotropikum8 megdöbbentő igazság a rákról és annak kezeléséről!

8 megdöbbentő igazság a rákról és annak kezeléséről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Talán a rák a legfélelmetesebb betegség napjainkban, a legtöbb ember ettől a kórtól retteg a leginkább, mivel köztudottan nagy százaléka az eseteknek végzetes. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy megelőzzük a daganatok kialakulását, csak ez sem egy könnyű dolog, hiszen sajnos az élelmiszerekben, a levegőben és az ivóvízben is sok káros anyag van, ami betegséget okozhat.

rakbeteg-no

1. Világszinten 8 emberből 1 rákban hal meg

Ennek ellenére a média és a hatóságok is inkább olyan betegségek megelőzésére hívják fel a figyelmet, amelyek szinte nem is léteznek már, vagy legalábbis van rá gyógyszer, védőoltás, ilyen például a gyerekbénulás, vagy a kanyaró. Érdekesség, hogy a fejlett országokban gyakoribb a rákos betegek száma, amely annak tudható be, hogy a nyugati civilizáció társadalmai eltávolodtak a természettől, nem ismerik a gyógynövények hatásait, nem is alkalmazzák azokat. Ugyanakkor a zsúfolt nagyvárosokban a légszennyezettség és rossz minőségű ivóvíz is sokat árt.

2. Az 55 évnél idősebbek vannak veszélyben

A rákos esetek mintegy 77 százaléka ebből a korosztályból kerül ki, legyenek azok férfiak, vagy nők.

3. Naponta 40 gyereknél alakul ki rák

Csak az Egyesült Államokra lebontva, ez évente 14 ezer rákos kisgyereket jelent, és azt a szomorú tényt, hogy mindennap 4 gyerek hal bele a betegségbe. A túlélési esélyek továbbra sem jobbak, hiszen sok esetben a kemoterápiás kezelések következtében a páciens annyira legyengül, mivel az egészséges sejteket is megölik, hogy nem éli túl a beavatkozást.

4. A tüdőrák kialakulása 90 százalékban a dohányzás miatt van

Azt viszont tudni kell, hogy ezért nem önmagában a dohány a felelős, sokkal inkább a kémiai anyagok, amelyekkel teletömik a cigarettákat. Nem olyan nagydolog ez ellen tenni, egyszerűen fel kell hagyni a füstöléssel.

5. Ha keveset alszunk, vastagbélrákkal ébredhetünk

Ha valaki tartósan, napi 6 óránál kevesebbet alszik, akkor a kutatások szerint nő annak az esélye, hogy idővel a vastagbelén daganat alakuljon ki. Ezért veszélyeztettek azok a személyek, akik éjszakai váltásban dolgoznak, akik ha nappal tudnak is aludni, annak a minősége mégis elmarad az éjjeli, többórás pihenéshez képest. Aludni kell, ehhez mindenképpen ragaszkodjunk.

6. Egyre több a bőrrákos

Egyes hírforrások szerint ez elsősorban a káros napsugárzásnak köszönhető, de ez nem teljesen igaz, ugyanis ha a napon tartózkodunk, akkor megemelkedik a szervezetben a D-vitamin szintje, amely 77 százalékban csökkenti a melanóma kialakulásának esélyét. Kora reggel elég egy 20–30 perces napozás, de ha nincs időnk, akkor délután is jót tesz, ha kiülünk a napra, a lényeg, hogy ne délben akarjuk barnulni, mert ilyenkor könnyen leéghetünk, és akkor már jöhetnek a problémák.

7. Kevés az örökletes rákos megbetegedés

Mindössze a daganatos megbetegedések alig 5 százaléka örökölhető, amit szintén nem szoktak reklámozni a „szakértők”. Sokkal fontosabb, hogy pozitívan és egészségesen éljünk, hagyjunk fel azokkal a rossz szokásokkal, amelyek megbetegíthetnek.

8. Sok megbetegedést meg lehetne előzni

A kutatók egyetértenek abban, hogy az összes típusú rákos megbetegedés legalább felét meg lehet előzni. 2015-ben, az előrejelzések szerint, megközelítőleg 1,6 millió ember halálát fogja okozni a rák, de az már bizakodásra ad okot, hogy a megelőzéssel ez a szám a felére csökkenthető.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek