Kuriózum8 jel, ami arra utal, hogy valójában nem vagy szerelmes, csak félsz...

8 jel, ami arra utal, hogy valójában nem vagy szerelmes, csak félsz az egyedülléttől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tényleg szerelmes vagy? Vagy csak attól félsz, hogy egyedül maradsz, és ezért nem mersz véget vetni a jelenlegi kapcsolatodnak? Akár hiszed, akár nem, ezt néha kifejezetten nehéz lehet felismerni.

Néhány kapcsolat véget ér, és ez rendben van. De fel kell ismerned, hogy egy kapcsolat nem fog csak úgy, magától véget érni – különösen, ha a másik fél még mindig szerelmes –, hacsak te magad véget nem vetsz neki.

A következő 8 jel arra utal, hogy valójában nem vagy szerelmes, egyszerűen csak félsz az egyedülléttől, és ez döntésképtelenné tehet.

1. Nem vagy igazán boldog

Ha nem vagy szerelmes, nem fogod magadat igazán boldognak érezni egy kapcsolatban. De a boldogság érzése nehezen megfogható, és sokszor abban sem vagyunk biztosak, mi okozza a boldogtalanságunkat. Előfordulhat, hogy egyszerűen annak tulajdonítjuk ezt az érzést, hogy nem vagyunk elégedettek a munkánkkal, vagy az életünk valamilyen más aspektusával.

Nem könnyű szembenézni azzal, hogy boldogtalan vagy a kapcsolatodban. De ha már nem vagy szerelmes a párodba, egyszerűen érezni fogod, hogy valami nincs rendben.

Lehetséges, hogy úgy érzed, boldogabb voltál, mielőtt randevúzni kezdtetek volna, vagy a kapcsolatotok elején. Valószínűleg azon is rengeteget töprengtél már, minek kellene megváltoznia, hogy a dolgok jobbra forduljanak. De sajnos ez mind annak a jele, hogy már nem vagy szerelmes a párodba, és nem vagytok boldogok együtt. Egyszerűen csak még nem volt bátorságod kimondani ezt, és szembenézni az egyedülléttel.

2. Úgy érzed, jobbat érdemelsz

Úgy érzed, boldogabb lennél, vagy jobban bánnának veled, ha valaki mással lennél. De az is lehet, hogy úgy érzed, a kapcsolatotok elején jobb bánásmódban részesültél, de most, hogy már egy ideje együtt vagytok, a párod valahogy kevesebb figyelmet tulajdonít neked.

Sokan úgy gondolják, ez a kapcsolat kezdeti fázisának elkerülhetetlen végét jelenti – a mézeshetek végét. De ez nem egészen így van. Ha még mindig szerelmesek vagytok a pároddal, akkor ennek egy békés elégedettségérzésnek kell lennie, még ha a kezdeti lángolás alább is hagyott, ha azonban már nem vagy szerelmes, akaratlanul is úgy érzed, nem kapod meg azt, amit érdemelsz, vagy amit akarsz.

3. Azt hiszed, nem találnál jobbat

Bár úgy gondolod, jobbat érdemelsz, még mindig ott motoszkál benned a félelem, hogy úgysem találsz jobbat annál, amid most van.

Késő este, amikor az ágyban fekve a párkapcsolatodon gondolkodsz, azt kérdezgeted magadtól: „Tényleg olyan rossz lenne a helyzet?” Ugyanakkor ott van az a rengeteg „mi lenne, ha.” Mi van, ha ilyen egy boldog kapcsolat? Mi van, ha tényleg komolyan gondolja, amikor azt mondja, hogy megváltozik? Mi van, ha egy nap megbánom, hogy véget vetettem ennek a kapcsolatnak? Mi van, ha nem találok senki mást, és örökre egyedül maradok?

Érthető, ha ezek a kérdések elbizonytalanítanak, de meg kell értened, hogy ezek csak alaptalan félelmek. Ha végül mégis véget vetsz a kapcsolatnak, meg fogod érteni, hogy kár volt emiatt aggódnod. Ugyanakkor a „mi lenne, ha” típusú kérdéseket más szemszögből is megfogalmazhatod: Mi lenne, ha találnál valaki még jobbat? Mi lenne, ha sokkal több boldogságot találnál egyedül, mint egy szerelem nélküli kapcsolatban? Mi lenne, ha az életed teljesen megváltozna, amikor ez a fejezet véget ér?

4. Mentségeket keresel a párod viselkedésére

Úgy érzed, a párod nem úgy bánik veled, ahogy szeretnéd, de folyamatosan mentségeket keresel a viselkedésére. Azt mondogatod magadnak, hogy egyszerűen csak rossz napja volt, vagy fáradt, esetleg túlságosan elfoglalt, ha nem adja meg neked a figyelmet, amire vágysz. Legbelül talán tudod, hogy ezek csak kifogások, és a párod viselkedése egyáltalán nem helyén való, de ha félsz az egyedülléttől, nem vagy hajlandó ezt beismerni.

5. Nem akarsz mindent elölről kezdeni

Lehet, hogy már nem vagy szerelmes, de félsz az újrakezdéstől, és a hideg is kiráz attól a gondolattól, hogy mindent újra kellene kezdened. Ez teljesen érthető, hiszen egy hossz távú kapcsolatban a pároddal felépítettetek egy közös életet, és ha különváltok, mindent elölről kell kezdened. Ha pedig újra meg akarod találni a szerelmet, akkor fel kell építened egy új életet valaki mással.

Ez a gondolat ijesztőnek és egyenesen elképzelhetetlennek tűnhet. De csak rajtad áll, hogy meglásd a pozitív oldalát: Ne úgy gondolj rá, hogy újra kell kezdened, hanem úgy, hogy lehetőséget kaptál az újrakezdésre.

6. Túlságosan élvezed az egyedüllétet

Egy kis egyedüllét néha mindenkinek jót tesz. A probléma csak akkor kezdődik, ha elkezdjük előnyben részesíteni azt az együtt töltött idővel szemben. Ha a párod szeretne elmenni egy randevúra, te vonakodsz, vagy, ha felhív telefonon, nem vagy benne biztos, hogy szeretnél vele beszélgetni. Ha a partnerednek estére más programja van, vagy elutazik néhány napra, és ez titokban örömmel tölt el, és azt kívánod, bárcsak gyakrabban adódna ilyen lehetőség, az nem feltétlenül egészséges a kapcsolatotok dinamikájára nézve.

7. Minden alkalmat megragadsz a flörtölésre

Az, ha folyamatosan másoktól próbálsz figyelmet kapni, a párkapcsolati boldogtalanság klasszikus jele. Egy boldog kapcsolatban azt kell érezned, hogy értékelnek és szeretnek, de ha úgy érzed, nem kapod ezt meg, kísértésbe eshetsz, hogy máshol keresd a hiányolt figyelmet.

8. Azt reméled, hogy egy nap megváltoznak a dolgok

Soha ne maradj egy kapcsolatban, mert azt reméled, egy nap majd megváltoznak vagy jobbra fordulnak a dolgok. Ez valószínűleg soha nem fog megtörténni, bármilyen nehéz is szembenézni ezzel az igazsággal. Ha a dolgok most nem mennek jól, és már egy ideje nem mentek jól, a helyzet nem fog egyik napról a másikra megváltozni. Ebben az esetben nem helyes döntés csak azért maradni egy kapcsolatban, mert félsz az egyedülléttől.

Előfordulhat, hogy a pároddal mindketten boldogtalanok vagytok, és már nem szeretitek egymást, de egyiketek sem meri ezt kimondani. De az élet túl rövid ahhoz, hogy egy boldogtalan kapcsolatban maradj csak azért, mert félsz egyedül lenni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek