9 jel, ami arra utal, hogy szükségetek van egy párkapcsolati terapeutára

Ahogy az autód időnként szervizelésre szorul, úgy a párkapcsolatodban is lehetnek nehézségek, problémák, amelyeket érdemes minél hatékonyabban kijavítani, megoldani, és még időben, mert különben könnyen zátonyra futhat a kapcsolat.

A texasi Bina Bird, házasság- és családterapeuta szerint szomorú azt látni, hogy a legtöbb pár, házastárs az első problémák megjelenése után 7 év múlva fordul szakemberhez, ami már sok esetben későnek bizonyul.

Most következzen 9 olyan jel, amellyel ha gyakran találkozol a párkapcsolatodban, akkor érdemes lenne felkeresned egy párterapeutát.

1. Ha a tervezésbe nem veszed bele a párod

Lehet, hogy kapsz egy remek állásajánlatot, és úgy fogadod el, hogy azt nem beszéled meg a pároddal, mert nem szeretnéd, hogy tudjon róla, akkor ez egy fontos jel, és érdemes elgondolkoznod azon, hogy párterapeutához fordulj, mondja a New York-i szakember.

2. Ha az egyikőtök azt gondolja, hogy a másikat terheli a nagyobb felelősség a párkapcsolati problémák miatt

A másik fél folyamatos hibáztatása az egyik leginkább kapcsolatgyilkos szokás, amelyet minél hamarabb meg kell szüntetni, és ajánlott párkapcsolati szakértőhöz is fordulni, hogy még időben lépni lehessen a megoldás és a nézeteltérések élsimítása érdekében.

3. Ha állandóan ugyanarról a dologról vitázol a pároddal és nem tudtok dűlőre jutni

Ez a probléma arra utal, hogy egy olyan nézetbeli különbségre találtatok rá a pároddal, amit csak kompromisszum árán tudtok megoldani. Kérdés az, hogy létezik-e ilyen kompromisszum, amire lehet, hogy párterapeuta segítségével sikerül csak rájönni.

4. Ha arra gondolsz, hogy ideje lenne szakemberhez fordulni

Ha naponta megfordul a fejedben, hogy jó lenne felkeresni egy párkapcsolati tanácsadót, egy mediátort, akkor hallgass a megérzéseidre, és vedd rá a párodat, hogy tartson veled, mert lehet, hogy csak így menthetitek meg a kapcsolatotokat.

5. Ha mindkettőtök már felvetette a válás ötletét

Ez komoly dolog, nem szabad a szőnyeg alá söpörni a problémákat, hiszen ha mindkét félben felmerült a válás gondolata, akkor csak egy dolgot lehet tenni, hogy ez ne következzen be: irány a párterapeuta.

6. Ha a gyerekeidet jobban szereted, támogatod, mint a párodat

Nagyon fontos a gyerekek iránti szeretet kinyilvánítása, de azért nem szabad megfeledkezni a párunkról sem – véli Dr. Davis Simonsen, washingtoni család- és párterapeuta. Ha a családi szeretet-egyensúly felbomlik, félő, hogy a család is felbomlik.

7. Ha érzelmileg még nem zártad le a múltadat

Ha valaki még a volt szerelméről ábrándozik, sőt, titokban még üzeneteket is vált az illetővel, akkor ott bizony problémák kialakulására lehet számítani. Ha te is ebben a cipőben jársz, de pontot szeretnél tenni az ügy végére, akkor érdemes időpontot kérned egy párkapcsolat tanácsadótól.

8. Ha csak úgy elvagy a párkapcsolatodban

Ha vegetálsz egy kapcsolatban, nem érzed a tüzet, a szenvedélyt, akkor próbáld megbeszélni a dolgot a pároddal és kérd ki egy szakember véleményét.

9. Mikor hazaérsz, nem örülsz annak, hogy otthon vagy

Ha összeszorul a gyomrod, mikor hazaérsz, az nem egy biztató jel, mert valami miatt nem érzed jól magad a párod társaságában. Ebben a helyzetben is csak az segíthet, ha megbeszéled vagy vele, vagy egy terapeutával a dolgokat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top