Kuriózum8 hihetetlen egybeesés, ami sok kérdést felvet a világról

8 hihetetlen egybeesés, ami sok kérdést felvet a világról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az élet néha furcsa, látszólag megmagyarázhatatlan meglepetéseket tartogat. Mi pedig soha nem szűnünk meg csodálkozni ezeken a véletlen egybeeséseken, amelyek mind azt bizonyítják, mennyire kiszámíthatatlan és titokzatos hely is a világ.

Majdnem reinkarnáció

Enzo Ferrari, a Ferrari megalapítója, 1988-ban halt meg. Körülbelül egy hónappal később pedig megszületett a futballista Mesut Özil. A portréikat elnézve, szinte azt mondhatnánk, hogy ikertestvérek. Vajon reinkarnációról lehet szó?

Vajon ez lehet az időutazás újabb bizonyítéka?

Jennifer Lawrence a filmgyártás ezüstkorában híressé vált egyiptomi színésznő, Zubaida Tharwat, valóságos hasonmása.

Szomszédok, akiket évszázadok választanak el egymástól

A híres zeneszerző, George Handel és a híres gitáros, Jimi Hendrix, szomszédok voltak – igaz, két évszázad választotta el őket egymástól. Handel Londonban, a Brook Street 25. szám alatt lakott, míg Hendrix egy ideig a Brook Street 23. szám alatt élt. Mindketten hihetetlenül tehetségesek voltak, és nagy hatással voltak koruk zenei fejlődésére.

Tragédia a Hoover-gátnál

Az egyik első ember, aki életét vesztette a Hoover-gát építése során, George Tierney volt, aki 1922. december 20-án halt meg, miközben előkészítő munkálatokat végzett. Az építkezés utolsó halálos áldozata pedig Patrick Tierney, George fia volt, aki szintén december 20-án halt meg 13 évvel később.

Egy valószínűtlen autóbaleset

1895-ben két autó ütközött egymással Ohio államban. Ennek a balesetnek az érdekessége, hogy az autógyártás csak akkoriban kezdett fellendülni, és Ohio állam területén összesen ez a két jármű létezett. Sajnos abban az időben az autóbaleseteket még nem dokumentálták, ezért hivatalos adatok nem maradtak fenn az esetről.

Pletykák Edgar Allan Poe időgépéről

Poe az Arthur Gordon Pym, a tengerész című könyvében négy tengerész történetét meséli el, akik túléltek egy hajótörést, de kénytelenek voltak megenni a legénység egy tagját, egy Richard Parker nevű tengerészt. Po azt állította, hogy a történet alapját valós események szolgáltatták, de a helyzet nem éppen ennyire egyszerű.

46 évvel a könyv megjelenését követően egy hajó valóban elsüllyedt, és a túlélők valóban beszámoltak arról, hogy a túlélés érdekében meg kellett enniük egy társuk testét, akit éppen Richard Parkernek hívtak. Ez a történet olyan híresztelések alapjául szolgált, miszerint a híres amerikai író egy időgép birtokában lenne.

A testvérek, akik a balszerencse áldozatai lettek

1975 júliusában Erskine Lawrence Ebbin, egy 17 éves fiú a Bermuda-szigetekről, a mopedjével közlekedett az úton, amikor elütötte egy taxi. Majdnem pontosan egy évvel korábban, szintén júliusban, Erskine testvére, aki ekkor szintén 17 éves volt, kísértetiesen hasonló körülmények között vesztette életét. Ő is mopeden ült, és egy taxi ütötte el, ráadásul az autónak ugyanaz volt a sofőrje, és éppen ugyanazt az utast is szállította mindkét alkalommal.

Anthony Hopkins és egy ritka könyv esete

Egy alkalommal Anthony Hopkinsnak sürgősen szüksége lett volna egy könyvre, hogy felkészülhessen egy film főszerepére: George Feifer Lány a Petrovka utcából című művére. Egyetlen könyvesboltban sem találta meg a könyvet, de teljesen véletlenül a metrón rábukkant egy példányra, amit valaki elveszített.

Amikor Hopkins később megismerkedett Feiferrel, az író elmesélte neki, hogy neki nincs saját példánya a könyvéből – ugyanis kölcsönadta azt egy barátjának, aki elveszítette a metrón.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek