Holotropikum8 alvópozíció, ami elárulja, milyen személyiség vagy anélkül, hogy bármit is tenned...

8 alvópozíció, ami elárulja, milyen személyiség vagy anélkül, hogy bármit is tenned kéne!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Számtalan alvási pozíció van, mégis a legtöbb ember háton fekve, oldalfekvésben, vagy hason szeret aludni. Pedig az, hogy milyen pozícióban alszunk, hogy milyen testtartásban vagyunk képesek a leginkább ellazulni, sok mindent elárul a személyiségünkről.

Vegyük is sorra, melyik alvópozícióhoz milyen személyiségjegyek köthetőek:

1. A fatörzs pozíció

A fatörzs pozíció tulajdonképpen az, mikor az egyik oldaladon fekve a kezeidet szorosan magad mellé tartod és egyenesen alszol. Aki leginkább ilyen testtartásban szeret aludni, az rendkívül kiszámítható és egyszerű ember. Bátran bízol a körülötted lévőkben.

2. Háton fekvés

Ha egész egyszerűen a hátadon fekve alszol, az azt jelenti, hogy egy igazán melegszívű ember vagy, aki mer gondoskodni önmagáról és másokról is. Nagyon sok ember ilyen alvópozícióban még egy párnát is magához ölel, ami nyílt és önzetlen természetről árulkodik.

3. A katona pozíció

A hátfekvéstől ez abban különbözik hogy itt a kezek szigorúan a test mellett pihennek és az egész testtartásból egy bizonyos merevség érezhető ki. Éppen ezért egy igen unalmas és aránylag kényelmetlen alvópozícióról beszélünk, mégis sokan alszanak így. Ez a pozíció egy zárkózott természetet takar, akik nem beszélnek fölöslegesen. Azt is meg kell említenünk, hogy ennél a pozíciónál igen gyakori a horkolás kialakulása is.

4. A magzati póz

Ki ne ismerné ezt az ösztönös pozíciót? Egyik felünkön fekve, lábainkat felhúzva és átkarolva egészen úgy festünk, mint egy kisbaba, mégis ez az egyik legpihentetőbb és legkényelmesebb alvópozíció – nem hiába töltöttük az első 9 hónapunkat így. Ennek ellenére ez a pozíció egy szégyenlős, titokzatos személyiségre enged következtetni, akit nehéz kiismerni.

5. A vágyódó

A vágyódó póz lényege az, hogy oldalfekvésben a karjainkat kitárjuk előre, mintha valamit/valakit el szeretnénk érni. Akik így alszanak, azok sokszor sérültek már meg életük során, ennek ellenére örök álmodozók, akik mindenben a pozitív élményeket keresik.

6. Hason fekvés

A legtöbb ember, aki szeret a hasán aludni nagyon magabiztos. Habár nagyon kényelmes pozíció, növeli a nyaki és háti problémák kialakulásának kockázatát. Ezek az emberek mernek kockázatot vállalni és bátran élni.

7. A tengericsillag pozíció

Nagyon ritka alvópozícióról beszélünk: háton fekve a lábak kis terpeszben, míg a karok a fej fölött széttárva pihennek – pont, mint egy tengericsillag. Aki így szeret aludni, arról az sugárzik, hogy egy igazán eredeti személyiség, egyedülálló gondolkodásmóddal. Az ilyen emberek kitűnő barátok, mivel képesek meghallgatni.

8. Az ölelgetős pozíció

Ezt a pozíciót lényegében úgy képzeljük el, mint amikor párban kiskanál-nagykanál pozícióban alszunk, csupán a partner hiányzik. Ez azt sugallja, hogy nagymértékben függünk a párunktól, és óriási szükségünk van a biztonságérzetre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek