Kuriózum73 évesen rekorder hegymászó!

73 évesen rekorder hegymászó!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Cikkeztünk már idős tornászról, testépítőről, és mindig azt a következtetést vontuk le, hogy ezek a teljesítmények csodálatra méltóak. Nos, a nők újra büszkék lehetnek honfitársukra, aki 73 évesen nem a problémáin vagy párkapcsolatán rugózik, hanem saját rekordját volt képes megdönteni.

Legutóbb 63 évesen alázta meg Földünk legmagasabb pontján, akkor is hatalmas médiasikert tudva magáénak, de úgy látszik Tamae Watanabe még ennyivel sem érte be. Újabban a legmagasabb Dél-Amerikai csúcsot taposta felülről.

Az éghajlati viszonyok sajnos elsőre meghátrálásra utasították az ambíciótól túltengő japán alpinistát, de másodikra már a csúcs maradt alul, és Tamae újabb rekord csúcsot tudhat magáénak.

A Nepál-i asszony azt mondja, hogy nálunk ezek a teljesítmények nem bírnak ekkora horderővel, ugyanis szerintük a hegyeknek saját lelkük van, aminek akkor tudnak szívből-lélekből hódolni, ha megmásszák őket. Minden tibeti ember legalább egyszer életében meg kell mássza a Mount Everestet, de az tény, hogy ez a hitvilág az utóbbi időben eltűnőben kezd lenni, és csak kevesen hódolnak az évszázados hitnek. Ő ebben nevelkedett, és a mai napig űzi, figyelmen kívül hagyva korát. Ő a hegyek szellemében alszik és kel, és ameddig járni tud, addig nekik hódol.

A Mount Everest rekordját mindeddig a Nepáli Bahadur Sherchan tartja, aki 76 évesen kapaszkodott fel a Mount Everest félelmetes magasságába (340 nap alatt).

76 évesen mi mire számíthatunk?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek