Holotropikum72 óra leforgása alatt regenerálja az immunrendszert! Egy komoly betegség után is...

72 óra leforgása alatt regenerálja az immunrendszert! Egy komoly betegség után is segít talpra állni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az immunrendszer a védőpajzsunk, védelmet nyújt a betegségek ellen, de elősegíti a regenerálódást egy már kialakult betegség esetén is.

Az immunrendszer erősítésére számos megoldás létezik, azonban az egyik leghatékonyabb módszert a Dél-Kaliforniai Egyetem tudományos kutatói fejlesztették ki. A módszer egyáltalán nem bonyolult, csupán két nap böjtöt kell beiktatnunk az életünkbe, melynek eredményeképpen teljes egészében felpezsdül az immunrendszerünk.

A böjt után sokkal könnyebben meg tudunk majd küzdeni a különböző vírusokkal, fertőzésekkel, betegségekkel. A kutatók szerint ez a böjt eredményes lehet onkológiai megbetegedések esetén is, de az idős legyengült személyek szervezetét is regenerálja.

A régi öregek még tudták, hogy időnként be kell iktatni egy-két bőjtös napot, annak érdekében, hogy a szervezet meg tudjon szabadulni a lerakódott méreganyagoktól. A táplálkozás-szakértők közül sokan arra voksolnak, hogy a böjt-kúrák igencsak egészségtelenek, viszont most hála az újabb kutatásoknak, a szakértők is megváltoztatták a véleményüket. Kiderült ugyanis, hogy az éhezés ideje alatt a szervezet több fehérvérsejtet termel, ezáltal nő az ellenállóképesség.

Ez a felfedezés leginkább azok számára jó hír, akik egy súlyosabb betegségen vagy kemoterápiás kezelésen estek át. A tudósok szerint a koplalás révén a szervezet úgy viselkedik, mintha megnyomnánk a regenerálódás gombot a szervezetben, az őssejtek elkezdik az új fehérvérsejteket termelni, így az egész immunrendszer újjáépül.

A Dél-Kaliforniai Egyetem professzora, Valter Longo elmondása szerint ez a felfedezés zöld utat nyit az őssejtek számára. A böjt során a szervezet megszabadul a károsodott, elöregedett, vagy már nem megfelelően működő sejtektől. Ha hosszabb ideig nem eszünk, a test glükózt és zsírt raktároz el, majd lebontja a fehérvérsejtek nagyrészét. Ennek következtében az őssejtek arra kényszerülnek, hogy új fehérvérsejteket gyártsanak.

A kutatás során a résztvevők egy fél évig 2–4 napos böjtöt kellett tartsanak bizonyos időközönként. Hat hónap után arra is fény derült, hogy csökkent az öregedésért és a tumor növekedéséért felelős PKA enzim mennyisége.

Egy 3 napos böjt a kemoterápia mérgező hatása ellen is védelmet nyújthat.

“A kemoterápia során sikerül életeket menteni, de az is biztos, hogy az immunrendszerre nincs túl jó hatással ez a kezelési mód” – mondta Tanya Dorff az egyetem tanársegéde.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek