Kuriózum70 kg túlsúlytól szabadult gyermeke kedvéért egy apa

70 kg túlsúlytól szabadult gyermeke kedvéért egy apa

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az amerikai Kerry Hoffmann világéletében túlsúlyos volt, ám ez sosem zavarta. 18 éves korában már egy mázsánál is többet nyomott, a főiskolai évek alatt pedig a helyzet tovább romlott. Elmondása szerint, ahogy az élete egyre bonyolódott, annál stresszesebb lett.

kerry2

Ezt pedig pizzával, csirkeszárnnyal, óriási adag hamburgerekkel próbálta kezelni. Legbelül mindig tudta, hogy nem jó, amit csinál, de lusta és gyenge volt ahhoz, hogy változtasson életstílusán – mondta a Huffington Postnak. Egy nap aztán meghalt az apja, aki májbetegségben szenvedett.

Halála nem érte váratlanul, ám a történtek megrázták. Az apja halála után két hétre született meg kislánya, és az ő kedvéért úgy döntött, változtatni fog életén, hogy gyermeke ne tapasztalja meg, milyen fiatalon elveszíteni szülejét.

Kerry tudatos életmódváltásba kezdett: étrendjét gyökeresen átalakította, és naponta rendszeresen sportolt. Hetente ötször futott, ám kezdetben csak futópadon tudott sétálni. Amikor már ment a kocogás, csökkenni kezdett testsúlya, és egyre jobban ment a futás.

A férfi ma már elképzelhetetlennek tartja, hogy rendszeres mozgás nélkül éljen. Hozzátette: sokkal jobban érzi magát a bőrében, energikusabb, fittebb, ráadásul az önbizalma is megnőtt, hisz bő egy év alatt 70 kilótól szabadult meg. A férfi szerint az egészséges táplálkozásra való áttérés volt a legnehezebb feladat. Megszámolta, naponta mennyi kalóriát visz be, ledöbbent a 4000 kalóriától.

KerryHoffman

Ekkor azonnal felhagyott az édességekkel és a cukros üdítőitalokkal, és csak kimért adagokban vett magához ételt. Kerry elérte célját, ám nem tervez leállni: továbbra is indul futóversenyeken, biciklizik és triatlonozik. Elmondta: minél több emberrel szeretne megismerkedni, hogy saját példáján keresztül hirdesse, semmi sem lehetetlen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek