Kuriózum7 tanács, hogy érdekesebb emberekké váljunk

7 tanács, hogy érdekesebb emberekké váljunk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ne legyünk unalmasak: sokan nem mindig képesek felmérni, hogy mikor kezdik el untatni a körülöttük lévőket. Nekik arra kell figyelniük, hogy mindig legyenek tájékozottak, és ne beszéljenek túl sokat mellé. Persze kérdés, hogy mikor lehetünk biztosan abban, hogy untatunk valakit? Ez könnyen kideríthető, ugyanis ha a társaságban senki sem tanúsít érdeklődést, és nem kérdez az általunk feldobott témakörben, akkor lehet jobb lesz, ha mással próbálkozunk.  

gyerekek-beszelgetes

Az érdekes emberek általában jó hallgatók: az emberek nagyon szeretnek saját magukról beszélni, ám erre nem vevő mindenki. Nagyon jó benyomást kelthetünk azzal, ha kevesebbet beszélünk, ám jól odafigyelünk mások mondandójára.

Társalogjunk arról, ami a másik felet érdekli: a legegyszerűbb módja kideríteni azt, hogy mi érdekeli a másikat, ha megkérdezzük mi a hobbija, mit szeretnek csinálni? Amennyiben közös pontokat találunk, máris van miről beszélgetni. Előfordulhat ugyan, hogy semmit sem tudunk a témáról, ám figyelmes és jó hallgatóság még mindig lehetünk.

Legyen három jó sztorink: úgy, ahogy egy állásinterjúra sem megyünk el felkészületlenül, úgy egy társaságba se csöppenjünk bele a nélkül, hogy ne legyen néhány olyan történet a tarsolyunkban, amivel felébreszthetjük az érdeklődést, jó esetben pedig az emberek szimpátiáját is elnyerhetjük.

Személyes varázs: a szavak mellett nagyon fontos a testbeszéd, a hanglejtés, valamint a megjelenés.

Érdekes helyszín: ha nekünk kell helyszínt választani, akkor olyanra essen a választásunk, ami ösztönző hatással van ránk és a többiekre.

Éljünk érdekes életet: ha nem olvasunk, nem informálódunk, akkor az sem lesz, amiről beszéljünk másokkal. Ha úgy érzed kevésbé érdekes az életünk, olyan emberek társaságát érdemes keresni, akiket érdekesnek találunk. A csoport ugyanis, ahová tartozunk, nagyban befolyásolja a személyiségünket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek