Kuriózum7 pszichológiai traumát, amely 100%-os befolyással lesz a gyermek életére, amikor felnő

7 pszichológiai traumát, amely 100%-os befolyással lesz a gyermek életére, amikor felnő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

7 pszichés trauma, amitől minden gyereket meg kell óvni!

7 pszichológiai traumát, amely 100%-os befolyással lesz a gyermek életére, amikor felnő

A gyerekek nevelésében nagy szerepet játszik a szülői minta, a szülői lelki gondviselés, a biztonságérzet, majd később az iskolai oktatás. Mert az a gyerek, aki érzelmi megpróbáltatásokon esik át, vagy lelki sokk éri, felnőtt korára szorongóvá, lobbanékonnyá válhat, aki majd képtelen lesz uralkodni magán.

Most következzen 7 pszichés trauma, amitől minden gyereket meg kell védeni!

1. Elhagyatottság érzés

Minden gyerek életében rendkívül fontos a szeretet és a törődés. Pszichológusok szerint azok a gyerekek, akiknek nem volt részük szeretetbe, gondoskodásban, agresszív, érzelmi függőségben szenvedő felnőtteké válnak.

2. Megalázás

A szülőknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogy a gyerekeiket ne alázzák meg, főként nyilvánosan ne tegyenek rájuk negatív megjegyzéseket, mert ezek olyan lelki traumát okoznak a gyerekben, mint egy alapos verés.

Ezt már olvastad? A tudomány szerint egy szigorú anya gyerekéből nagyobb eséllyel válik sikeres felnőtt!

3. Nyomásgyakorlás

Ha a szülők túl nagy terhet helyeznek a gyerekükre, akkor a nyomás hatására a kiskorú szorongóvá válik, és félni fog  az új dolgoktól. Ha a szülőket jószándék is vezérli, érdemes megfontolni azt, hogy milyen és mekkora elvárásokat támasztanak a gyerekük irányába.

4. Csalás, hazugság

A gyerekek nem értik a felnőttek felszínes viszonyrendszerét, hogy egyik percben még anya és apa mosolyog a szomszédnak, majd beülve az autóba elkezdik szidni. A gyerekekkel következetesnek és őszintének kell lenni, mert ha valamit megígér a szülő, és nem teljesíti, viszont nem tud őszinte magyarázatot adni rá, hogy miért, a gyerekben törés keletkezhet.

5. Igazságtalanság

Ha kiskorban a gyerek megtapasztalja az igazságtalanságot, normális dolognak fogja tartani, és az életről alkotott képe többnyire negatív lesz. És ha így nő fel, később könnyen mellékvágányra kerülhet az élete.

6. Érzelmi közömbösség

Akkor, mikor a szülők nem veszik figyelembe, vagy letagadják a gyerekek érzelmeit, azt az üzenetet küldik feléjük, hogy van náluk fontosabb, amivel foglalkozni kell.

Ezt már olvastad? Kiderült az igazság – a gyerekek az édesanyjuk társaságában viselkednek a legrosszabbul

7. A megértés hiánya

Ha a gyerek azt érzi, hogy a szülők nem értik meg, akkor előbb, vagy utóbb másnál fogja keresni ezt, ezzel elindulva az eltávolodás útján.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek