Otthon7 ok, hogy egy egész láda szódabikarbónát beszerezz

7 ok, hogy egy egész láda szódabikarbónát beszerezz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szódabikarbónával számtalan egészségügyi és egyéb, háztartási problémát sikerülhet elhárítanod, ezért jó, ha nagyobb mennyiségben is tartasz odahaza belőle. Természetesen fontos kihangsúlyozni, hogy a szódabikarbóna nem helyettesítheti az orvos által előírt gyógyszeres kezelést, de mégis sok esetben lehet hasznos.

7 ok, hogy egy egész láda szódabikarbónát beszerezz

Ez a fehér, porállagú készítmény szinte ingyen megvásárolható, hiszen nagyon olcsó, ezért nem kérdés, hogy érdemes-e otthon tartani pár tasakkal.

Most következzen 7 ok, ami miatt megéri szódabikarbónát vásárolni!

1. Szájhigiénia

A szódabikarbóna számos fogkrémben megtalálható. Ha szeretnéd, hogy egy árnyalattal fehérebbek legyenek a fogaid, akkor egy csipet szódabikarbónát tégy a fogkefédre és hetente egyszer dörzsöld be vele a fogaidat. Emellett még a káros baktériumokat is semlegesíti, így jelentősen hozzájárul a szájüreg egészségének megőrzéséhez.

2. Húgyúti fertőzések

Az ilyen jellegű fertőzések sok kellemetlenséget és fájdalmat okoznak, amelyet viszont enyhíthet, ha egy pohár vízbe feloldasz egy evőkanál szódabikarbónát és megiszod. Azonban előbb kérd ki az orvosod véleményét.

3. Gyomorfekély

Már egy kiskanál, vízben feloldott szódabikarbóna is szinte azonnal enyhítheti a gyomorfekély jelentette panaszokat, fájdalmat. Azonban ilyen esetben is érdemes szakemberhez fordulni, aki megfelelő kezelést ír elő.

4. Haspuffadás

Ha szinte mindig haspuffadás nehezíti meg az életed, akkor keress fel egy orvost, mert nagyobb baj is húzódhat a háttérben. Ha azonban csak néha fordul elő, egy pohár vízbe keverj bele egy kiskanál szódabikarbónát, majd tölts rá ecetet és idd meg. Pár perc múlva már jobb lesz a helyzet.

5. Megfázás

Dr. Volney S. Cheney egy egész könyvet írt arról, hogy miként védi a szervezetet a szódabikarbóna a megfázástól, az influenza vírusától. A leírt módszer ma is érvényes: ½ kiskanál szódabikarbónát fel kell oldani egy pohár vízbe, és a következő képlet szerint kell fogyasztani:

  • első nap: minden két órában 1 pohárral kell meginni
  • második nap: minden négy órában 1 pohárral kell meginni
  • harmadik nap: reggel és este kell meginni egy pohárral

6. Köszvény

Ez a betegség összefüggésben van a túlzott húsfogyasztással és a szervezet húgysavszintjének megemelkedésével. Napi egy pohár szódabikarbónás víz már csökkenti a szervezet savasságát és kiegyenlíti annak pH-szintjét is.

7. Fáradtság

Egy tajvani egyetemen a szakértők azt vették észre, hogy a szódabikarbóna használata a sportolók körében növelte a teljesítményt, és kevésbé érezték magukat kimerültnek is. Ezért elmondható, hogy a szódabikarbóna elűzi a fáradtságot és energiával tölt fel.

Fontos!

A szódabikarbóna sok nátriumot tartalmaz, ezért a szív- és vesebetegek nem szabad túl sokat fogyasszanak belőle, és ha valaki aszpirint szed, az NE használjon szódabikarbónát. Fontos megjegyezni, hogy a szódabikarbónát sem szabad túlzásba vinni, sok esetben segíthet, azonban ha túlzásba viszed a fogyasztását káros is lehet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek