Mindenki, aki szeret kertészkedni, annak örül a leginkább, ha a nyár folyamán szép, egészséges és sok zöldséggel töltheti meg a kosarát. Nos, mivel ismét elérkezett a kertészkedés ideje, jó ha tisztában vagyunk pár alapvető dologgal, hogy gazdag termést takaríthassunk be.

7 jótanács, hogy egészséges zöldségek teremjenek a kertünkben!

Következzen akkor 7 kertészeti jótanács.

1. Bórsav

Ez a vegyület nagyon hasznos, mivel megvédi a növényeket a kártevőktől, jót tesz a paradicsomnak, a paprikának, a sütőtöknek. 2 g-ot keverjünk össze 500 ml forró vízzel, majd töltsük bele 10 liter, nap által felmelegített vízbe. Majd egy alapos keverés után öntözzük meg a növényeket.

2. Glükóz és B1-vitamin

5 liter vízhez adjunk hozzá 5 ml glükózt, valamint 1 ml B1-vitamint, keverjük össze, és ezzel az oldattal locsoljuk a növényeket 2 héten át 4-5 alkalommal.

3. Konyhasó

100 g konyhasót oldjunk fel 10 liter vízben, és ezzel öntözzük a céklákat, de csak akkor, ha már egy hónapja kikeltek, és 4-5 levelet is hajtottak. Egy fél bögrét szabad ráönteni, de csak a cékla tövére.

4. Mustárpor

Ha meghintjük mustárporral a talajt, a csigák elkerülik a veteményes kertünket, nem tesznek kárt a zöldségekben.

5. Szódabikarbóna

1 evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel 4 liter vízben, keverjünk még bele fél evőkanál folyékony szappant, majd ezzel öntözzük a növényeket egy héten egyszer. A szőlő édesebb lesz, ha 75 g szódabikarbónát 10 liter vízben feloldunk, és azzal fújjuk be a leveleket, indákat.

6. Jód

Az epernek nagyon jót tesz a jód, főként, ha virágzás előtt jut hozzá ehhez a nyomelemhez. 10 liter vízbe tegyünk bele 5-10 csepp jódot, majd azzal öntözzük meg az epreket.

7. Kálium-permanganát

2 kiskanál kálium-permanganátot oldjunk fel 10 liter vízben, majd ebbe az oldatba áztassuk bele az elültetni való burgonyát, mert így biztosak lehetünk a gazdag termésben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.