Kuriózum7 jel, melyből kiderülhet, hogy a párod tiszteletben tart-e téged!

7 jel, melyből kiderülhet, hogy a párod tiszteletben tart-e téged!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy sikeres szerelmi kapcsolat olyan akár egy épület, úgy építgetheted, ahogy csak szeretnéd, de az alapok erősek kell legyenek, hogy megbírják az „építkezést”. Egy kiteljesedett kapcsolat két alappilléren nyugszik: szerelem és tisztelet. Sokszor a kettő összefolyik, de érdemes mindkettőre külön-külön odafigyelni és dolgozni rajtuk.

7 jel, melyből kiderülhet, hogy a párod tiszteletben tart-e téged!

Az előbb említett tiszteletet sokkal nehezebb meghatározni, mint a szerelmet. Hiszen sokszor a szerelemmel próbálják a párok egymást becsapni a tisztelet területén. Ezért a csupán szerelemre épülő kapcsolatok nem hosszú életűek, egoisták és önzőek.

Aki csak szerelmet képes nyújtani de tiszteletet nem, az nem lesz melletted a nehezebb időszakokban. Egy igazi társ emberként is tiszteli a párját, szem elé helyezi annak emberi mivoltát és teret enged neki.

Miből jöhetsz rá, hogy a párod tisztel téged? Íme néhány jel, melyek segítenek a felismerésben.

1. Nem erőszakoskodik

Ha a párod nem próbálja szabályozni, hogy kivel és hova mehetsz, vagy nem próbál minden egyes szociális megjelenésednél ott lenni, akkor az a bizalom és a tisztelet magától értetődő jele. Biztos a kapcsolatotokban és hisz benned, hogy nem léped át a határokat. Tiszteli a szabadságodat, ezért hagyja, hogy a barátaiddal is lehess.

2. Tudja, hogy mit jelent a nem

Egy figyelmes partner tudja, hogy mi az, amit nem szeretsz és éppen ezért próbálja kerülni azt. Például ha tudja, hogy nem szereted ha csiklandoznak, akkor nem teszi, vagy ha valami kényelmetlen számodra az ágyban, akkor nem erőlteti. Tiszteletben tartja a tűréshatárodat és nem kényszerít semmire, amit nem szeretnél.

3. Őszinte veled

Sosem hallgatna el még egy rossz hírt sem, mindig tisztességesen közli, ha valami nem jó és bízik a képességeidben, hogy a legjobb döntést hozod majd a dolgok kapcsán. Ez azt is mutatja, hogy elég biztos a kapcsolatban ahhoz, hogy nyíltan elmondja az adott dolgokat. Hazudni sosem szép dolog, még a kegyes hazugság sem az, legyünk tisztességesek és ne titkolózzunk.

4. Odafigyel rád

Biztosan voltál már olyan helyzetben, hogy akihez beszéltél oda se figyelt, és mintha a falnak mondtad volna a mondanivalódat. Egy elkötelezett társ bármikor szakít arra időt, hogy 100%-ik rád tudjon koncentrálni.

5. Büszke az elért sikereidre

Egy jó partner tisztában van a céljaiddal és mindent megtesz azért, hogy elérésükben támogatni tudjon. A sikereidnek oly annyira képes ürülni mintha csak a sajátjai lennének. Örül annak, ha fejlődni lát és sikereidről az egész világnak büszkén mesél.

6. Megbízható

Ha folyton megvárat, vagy nem reagál az üzeneteidre az egyenes jele annak, hogy nem vagy fontos számra. Ha igazán szeret a párod, ilyet sosem tesz, mert tudja, hogy az ilyen apró dolgok is rendkívül fontosak egy kapcsolatban.

7. Igazságosan vitázik

Még a legsikeresebb kapcsolatokban is felüti néha a veszekedés a fejét, és ez teljesen természetes dolog! Vita alkalmával sosem aláz meg, vagy támadja meg a gyenge pontodat, fizikai erőszakhoz meg végképp nem folyamodik. Veszekedni is lehet értelmes felnőttek módjára, és kell is, mert ezektől erősödik meg igazán egy kapcsolat.

Ha ezeket végiggondolva, úgy érzed, hogy a párodban ilyen vonásoknak nyoma sincs, ne sajnáld elengedni. Ha pedig a te párod is hasonlóan tesz, akkor ne feledkezz meg arról, hogy a tisztelet kölcsönös dolog, így te is igyekezz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek