Az életben kapcsolatokra van szükségünk, olyan kapcsolatokra, amelyekből táplálkozhatunk, amelyek feltöltenek, és amelyek a jóra ösztönöznek. Olyan emberekre van szükségünk, akikkel szeretünk együtt lenni, akik jó hatással vannak a fejlődésünkre, és akik szeretnek és tisztelnek bennünket.

Viszont nem csak ilyen kapcsolatokkal és emberekkel találkozunk életünk során, hanem olyanokkal is, akik nem feltétlen akarnak jót nekünk. Az ilyen emberek sokszor trükkökkel próbálják elhitetni velünk, hogy szükségünk van rájuk, csak azért hogy nehogy megszakítsuk velük a kapcsolatot.

A mérgező személyek számtalan formában beléphetnek a mindennapjainkba és sokszor olyan mesterkélten furakodnak be az életünkbe, hogy sokáig észre sem vesszük, hogy ki lehet a problémáink forrása. Ezért ha teheted, és meg akarod óvni az érzelmi világodat, a következő személyektől óvakodj:

1. Manipulátorok

Sokszor akár közeli barátok, vagy akár családtagok is lehetnek manipulátorok. Ezek a személyek olyan dolgokra vehetnek rá bennünket, amelyeket magunktól sosem tennénk meg, mindehhez persze lelki zsarolást és egyéb már technikákat alkalmazva.

2. Önimádók

Olyan emberekkel tölteni az időt akiknek magukon kívül senki sem létezik igazi időpazarlás. Az önimádó embereket sosem fogja érdekelni, hogy mi van veled, vagy mi jó és mi rossz számodra. Még az is csoda, ha végighallgatják azt, amit mondasz.

3. Az időzített bombák

Ezek az emberek képtelenek kezelni a saját érzelmeiket, olyannyira, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy megéri-e kockára tenni az idegrendszerünket és akár a testi épségünket is azért, hogy elviseljük őket?

4. Féltékeny emberek

Akik féltékenyek és irigyek rád, azok csak azt lesik, hogy mikor buksz el, semmilyen más dolgot nem nyújtanak számodra.

5. Hazugok

A hazug emberekkel nagyon vigyázz, mert a hazudozási képességük már-már zavarba ejtően kifinomult. Ha egyszer sikerül leleplezni vagy rajtakapni őket, kérdés nélkül töröld ki őket az életedből.

6. Pletykások

Amikor legközelebb egy pletykás embert hallgatsz, amint valakiről éppen eget rengető „titkokat” fecseg el, jusson eszedbe, hogy ugyanezt mással is meg fogja tenni, de akkor a téma már te leszel.

7. Depis emberek

A depressziós hajlamú emberek óriási mennyiségű negatív energiát képesek rád zúdítani, amivel nagyon nehéz megbirkózni. Nincs szükséged arra, hogy fölöslegesen negatív érzelmek szülessenek benned, ezért ha teheted, kerüld őket.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.