Dennis O’Grady pszichológus a következőkben 7 olyan módszert árul el, amellyel kivédhető a negatív, mérgező kommunikáció, ami igencsak káros hatással lehet az életviteledre, főként, ha nem tudod megvédeni magadat.

7 ellenszer, amivel megállíthatod a mérgező kommunikáció romboló hatását!
Fotó: Pixabay.com

Az egyik jele, hogy az életedben jelen van a mérgező kommunikáció, ha lefekvés előtt, illetve ébredés után azok a negatív szavak jutnak eszedbe, amelyeket az azt megelőző napon hallottál valakitől.

Íme, a toxikus kommunikáció 7 hatékony ellenszere!

1. Nem vagy egyedül

A toxikus kommunikáció minden emberre rossz hatással van. Nyugtasd meg azzal magad, hogy nem csak te vagy ilyen helyzetben. Mondogasd magadban, hogy “nem érint a mérgező beszéd, nem tud félelmet kelteni bennem, kárt okozni a szívemben.”

2. Ez a beszéd nem a személyed ellen irányul

A mérgező kommunikációt folytató személy leggyakrabban nem a saját személyed ellen indít támadást, hanem csak a tematika, a hangnem negatív, ezért semmit nem kell a szívedre venned, a beszélgetés végén inkább gondolj pozitív dolgokra.

3. Kár hibáztatnod magadat

A mérgező beszédet folytató emberek többsége csalódott valamiben, vagy nem érzi boldognak magát, így éppen emiatt el kell határold magad ettől a negatív kommunikációtól, és nem szabad hibáztatnod magad azért, mert a másik életében negatív energiák uralkodnak.

4. Mások is érzik és látják, ha valaki folyamatosan mérgező üzemmódban kommunikál

Mond azt magadban: “Hiszem azt, hogy képes vagyok semlegesíteni a felém áramló negatív energiákat”.

5. A gondolataidat egyedül csak te irányíthatod

Védekezz a következő mondattal: “A gondolataimat csak én irányíthatom, így a negatív energiákkal szemben is meg tudom védeni az elmémet”.

6. Csak béke és egyensúly létezik az életedben

A mérgező kommunikációt folytató emberek nem értékelik a békét, a harmóniát, sőt, leginkább konfliktust, nézeteltérést szítanak beszédeikkel. Mondogasd magadban: “Békében, kényelemben érzem magam a saját testemben.”

7. Zárd le az elmédet

Az egyik legjobb módszer, hogy nem veszed komolyan ezeket az embereket, nem engeded, hogy a rossz dolgok bemásszanak a fejedbe. Mond magadban ki: “Lezárom az elmémet minden rossz előjelű mondat előtt.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.