Holotropikum7 életmód változtató megoldás, amivel megelőzheted a rák kialakulását!

7 életmód változtató megoldás, amivel megelőzheted a rák kialakulását!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A daganat kialakulását hordozó gének akaratunk ellenére is bennünk lehetnek, de egy kis életmódváltással már sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a bajt. Az irányítás a te kezedben van, ezért ha tudod, hogy mik lehetnek kártékonyak a szervezetedre nézve, kerüld őket.

7 életmód változtató megoldás, amivel megelőzheted a rák kialakulását!

Egyik ilyen káros táplálék a feldolgozott húsok. Mit is értünk feldolgozott húsok alatt? Az olyan kezelt húskészítményeket, melyeket eldolgozásuk során füstöltek, sóztak, fermentáltak azért, hogy megőrizze a hús a benne lévő íz anyagokat. Ezek az ételek nagyon magas vas és zsírtartalommal rendelkeznek, melyek kedveznek a karcinogén anyagok kialakulásának.

Egy másik veszélyes anyag az alkohol, mert a benne található acetaldehid és etanol felszakíthatja a DNS szerkezetét így károsítva a genetikai információt. Szerencsére egy kis életmód változtatással megakadályozhatjuk a daganatos betegségek kialakulását, így lássuk is, hogyan reformáljuk újra életünket:

1. Számolj le a félkész ételekkel

Bizonyított tény, hogy a félkész ételek segítik a vastagbél-rák kialakulását, ezért a leghatásosabb, ha kiiktatjuk ezeket az életünkből. Az olyan nassok is veszélyt jelentenek, mint például a chips, cukorkák, hiszen ezekben is hasonló anyagok találhatóak, mint a félkész ételekben. Ezek rendszeres fogyasztása akár 10%-al is megnövelheti a daganatok kialakulását.

2. Szabályozd az alkoholbevitelt

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás száj-, garat-, nyelőcső- és mellrákot okozhat, ezen kívül a gyomor és a máj egészségét is veszélyezteti. Próbáld az alkoholfogyasztást visszaszorítani és csak különleges alkalmakkor koccints.

3. Mozogj többet

Jelentős bizonyítékok támasztják alá, hogy a fizikai aktivitás összefüggésben áll a mell-, vastagbél-, és a méhrák kialakulási kockázatának csökkenésével. Az egészségügyi szervezetek becslései szerint napi 2 óra és 20 perc mérsékelten intenzív aerobik gyakorlat is elegendő lehet a megelőzésben.

4. Szokj le a dohányzásról

Szinte mondani sem kell, hogy milyen mennyiségű rákkeltő anyag található a cigarettában: a 250 kártékony összetevő közül 69-ről bizonyított, hogy rákkeltő tulajdonságú. Ennek tudatában jólesne rágyújtani még egy szálra?

5. Állj át a mediterrán étrendre

A mediterrán étrend azért hatásos, mert alapját a zöldségek és gyümölcsök tömkelege adja. Ehhez társulnak a teljes kiőrlésű gabonafélék, az olívaolaj, halfélék és csak kis mennyiségű vörös hús.

Ezt már olvastad? A mediterrán étrend jótékony hatással van az életminőségre

6. Kerüld az olyan termékeket, melyek felbolygatják az endokrin rendszeredet

Az endokrin rendszert legtöbb esetben a hormonpótló készítmények kezdik ki, melyek erőteljes karcinogén hatással is rendelkeznek. Emellett figyeljünk oda az UV szűrő anyagokra, parabénekre, triklozánra, perkolátra, mert ezek számos szépségápolási termékben megtalálhatóak.

7. Védd a bőrödet

A bőrrák kialakulásának legjobb megelőzési módja az, ha megvédjük bőrünket a nap káros sugaraitól. Ha teheted ,a déli órákban maradj inkább az árnyéban és válassz olyan napkrémet mely nem tartalmaz UV fényvédő összetevőket, hanem természetes anyagokkal óvja a bőröd.

Ezekkel az apró lépésekkel is már sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért, ezért tegyünk meg mindent tőlünk telhetőt, hogy elkerüljük egy esetleges daganat kialakulását.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek