Kuriózum7 dolog, amit nem tudsz irányítani az életben - Tanuld meg minél...

7 dolog, amit nem tudsz irányítani az életben – Tanuld meg minél előbb elengedni ezeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bármennyire is nehéz lehet ebbe beletörődni, vannak dolgok az életben, amiket nem tudsz irányítani. Sőt, lényegében az egyetlen, amit irányítani tudsz, te magad vagy. A döntéseid, a hozzáállásod, a reakcióid a te kezedben vannak, de ezenkívül nem sok dolog múlik rajtad.

Azok a dolgok, amelyeket nem tudsz irányítani az életben, azonban komolyan megzavarhatják a lelki békédet, ezért fontos, hogy minél előbb megtanuld elengedni ezeket, mert így sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz.

1. A változás

A változás egyszerre a legszebb és a legnehezebb dolog az életben. Nehéz lehet elfogadni, mert még a legjobb dolgok sem tarthatnak örökké, ugyanakkor ez egyben azt is jelenti, hogy a nehéz idők is véget érnek.

Bármennyire is szeretnéd, ha az idő irányítása a te kezedben lenne, ez nem így működik. De gondolj arra, hogy minden egyes új nap egy új lehetőség, amikor bármi megtörténhet. Ez ijesztően hangzik, de meg kell tanulnod együtt úszni az árral, és izgalmas lehetőségként kell tekintened az állandó változásra, hogy valami új dologba kezdj.

2. Az időjárás

Vannak olyan napok, amikor zuhogó esőre vagy sűrű havazásra ébredsz. Lehet, hogy emiatt meg kell változtatnod az aznapi terveidet – például nem jutsz el a strandra, vagy azzal kell töltened a reggelt, hogy letakarítod a havat a kocsidról. Ezek a kellemetlenségek frusztrálóak lehetnek, és érthető, ha kezdetben mindenkinek erről panaszkodsz. De ne hagyd, hogy az időjárás a teljes napodat tönkretegye.

Egyszerűen meg kell próbálnod a legtöbbet kihozni egy esős napból, és meg kell találnod a jó oldalát. Ne ragaszkodj mereven a terveidhez, és szervezd át a napirendedet, ha kell. Az eső pedig majd eláll.

3. A forgalom

Mindig készülj fel a forgalmi dugó lehetőségére. Megpróbálhatsz alternatív útvonalakat keresni ugyan, és ez sokszor valóban jó ötletnek bizonyul, de el kell fogadnod, hogy nem mindig tudod befolyásolni a helyzetet. Ha dugóba keveredsz, rögtön stresszelni kezdesz, és a várakozás valóban idegtépő lehet, de a hozzáállásod sokat javíthat a helyzeten.

Panaszkodhatsz, vagy megtanulhatod elfogadni a helyzetet. Ezen a ponton könnyebb lehet, ha elengeded az aggodalmakat, hiszen mást amúgy sem nagyon tehetsz.

4. A múlt

A múlton már nem lehet változtatni, ami történt, megtörtént, ahogy azt Rafiki is mondja Simbának az Oroszlánkirályban. A múlt fájdalmas lehet, de végső soron minden a te hozzáállásodon múlik. Dönthetsz úgy, hogy elengeded a kellemetlen emlékeket, vagy makacsul ragaszkodhatsz azokhoz. Az természetesen nem baj, ha megőrzöd a kellemes emlékeket, és ezekből merítesz erőt, de győződj meg arról, hogy nem a múltban élsz, és azt teszed, ami a jelenben a legjobb a számodra.

5. A jövő

A jövő, akárcsak a múlt kívül áll a „hatáskörödön.” Megpróbálhatsz összeállítani egy tervet, és megtervezni minden egyes lépésedet a következő 5 évre, de a dolgok valószínűleg nem egészen úgy alakulnak majd, ahogy elképzelted. Lehet, hogy váratlanul beleszeretsz valakibe, más városban telepedsz le, mint ahol eredetileg tervezted, megváltoztatod a karrieredet, vagy egyszer csak úgy döntesz, követed az álmaidat. Ezek a dolgok valóban váratlanul érhetnek, de ezek az élet legjobb részei.

Ne ragaszkodj mereven ahhoz, amit elképzeltél, és koncentrálj arra, ahol most tartasz. Végül is csak a jelen pillanatban irányíthatod a tetteidet és a reakcióidat.

6. Mások gondolkodása

Ha például egy beszélgetés közben a másik fél nem értett egyet a véleményeddel, vagy a párod másképp gondolkozott egy adott helyzetről, biztosan veled is előfordult már, hogy megpróbáltad meggyőzni az illetőt és megváltoztatni a véleményét, de sikertelenül, mert mások gondolkodása egészen egyszerűen olyasmi, amit nem tudsz irányítani. Tanuld meg elengedni az erre való késztetést, és ehelyett inkább koncentrálj a saját reakcióidra ezekben a helyzetekben.

7. Mások boldogsága

Bármennyire is szeretnéd, hogy a barátaid és a családtagjaid boldogok legyenek, ez nem rajtad múlik. Természetesen megpróbálhatod jobb kedvre deríteni a barátnődet egy üzenettel, vagy meghívhatod ebédre az édesanyádat, ha úgy látod, túl sok stressz éri mostanában, de hosszú távon a boldogságuk az ő kezükben van.

Nem oldhatod meg a problémáikat, ezért el kell engedned azokat, és ehelyett a saját pozitivitásodra kell koncentrálnod. Segíts a szeretteidnek megtalálni egy nehéz helyzet jó oldalát, de aztán vonulj vissza, és összpontosíts a saját lelki békédre.

Kimerítő lehet, ha folyton a sors szerepét próbálod játszani, különösen, mivel ez lehetetlen vállalkozás. Fogadd el, hogy te is csak ember vagy, és nem kell az egész világ súlyát a válladon cipelned. Tanuld meg elengedni azt, amit nem tudsz irányítani.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek