Kuriózum7 dolog, amelyről soha ne beszélj társaságban!

7 dolog, amelyről soha ne beszélj társaságban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor boldog vagy, szeretnéd, ha az egész világ tudomást szerezne róla. De néha a boldogságot intenzívebben át tudjuk élni, ha nem vagyunk kitéve az irigy szemek kereszttüzének. Az életben vannak dolgok, melyeket jobb, ha megtartunk csak magunknak.

7 dolog, amelyről soha ne beszélj társaságban!
Fotó: wikipedia.org

Nézzük tehát, miről is érdemes bölcsen hallgatni!

1. A terveidről

A terveid, főleg ha bizonytalan kimenetelűek, nem tartoznak másra, csakis rád. Mert ha nem úgy alakulnak, ahogyan szeretnéd, hamar mások kritikáját kell hallgatnod.

2. A jócselekedeteidről

A keresztény hitvallás szerint, bármilyen jócselekedetnek titokban kell maradnia. A bölcs indiánok szerint is, semmi nem öli meg úgy a jóságot, mint a büszkeség.

3. Az életviteledről

Senkire nem tartozik, hogyan éled az életed, mit teszel, mit eszel, és hogyan oldod meg a problémáidat.

4. A bátorságodról és a hősiességedről

Mindkettő sokkal értékesebb, ha titokban tartod. Mert a büszkeség és a dicsekvés nem visz pozitív irányban. Ha valaki dicsérni szeretne téged, megteszi magától is.

5. Spirituális ismereteidről

Amire te csodálattal nézel, az más számára lehet, hogy hétköznapi. Belső változásaid úgy is előbb-utóbb kihatnak az életedre. Következésképpen tartsd meg a magad számára.

6. Családi problémáidról

A házastársak ne beszéljék ki egymás gyengéit a barátok vagy rokonok előtt. A problémák csak rájuk tartoznak, ahogyan a megoldásuk is.

7. Mások kihágásairól

A lélek, a pletykák révén összemocskolódhat, ezért ne ítélkezzünk mások tettei fölött. Még ha szemtanúja voltunk is mások kihágásának, ne kürtöljük világgá, tartsuk meg a magunk számára. Mert ismerjük a mondást, miszerint: „Hallgatni arany!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek