Koktél62 éve házasok, de külön kényszerültek. Mindig elsírták magukat, amikor viszontlátták egymást

62 éve házasok, de külön kényszerültek. Mindig elsírták magukat, amikor viszontlátták egymást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hosszú házasság minden ember álma, de csak keveseknek adatik meg. Éppen ezért oly nagyra becsült dolog. Ez az unoka is ámulattal nézte a nagyszüleit, amint azok letörlik egymás könnyeit, amikor találkoznak. Az idősek ugyanis 62 éve házasok, de külön kényszerültek. A viszontlátás öröme mindig könnyeket fakaszt, ugyanakkor fájdalmat és szomorúságot is okoz – ezt az unoka nem tudta tovább tétlenül nézni. A világhálón kérte az emberek segítségét.

Wolfram és Anita Gottschalk mindig is odaadó szülő és nagyszülő volt, és egy életet éltek le együtt, csodás közös emlékekkel ajándékozva meg egymást és a szeretteiket. Öregkorukra azonban váratlan élethelyzetbe kerültek: külön kellett válniuk, ez pedig rettenetesen nagy áldozatot követelt tőlük.

Sosem voltak távol egymástól, most pedig, amikor igazán szükségük lenne a másikra, belekerültek ebbe a csapdába. Ez ellen próbált valami jót tenni az unokájuk, Ashley Bartyik, akinek megszakadt a szíve, valahányszor sírni látta a nagyszüleit. Ezért, a legutóbbi találkozásukkor egy megható fotót készített róluk, melyet megosztott az interneten.

62 éve házasok, de külön kényszerültek. Mindig elsírták magukat, amikor viszontlátták egymást
Fotó: Ashley.Kaila

“Ez a legszomorúbb fotó, amit valaha készítettem. Ez az én Omim és az én Opim. Amint láthatjátok, mindketten könnyeket törölgetnek! De miért?” – írta a kép alatt az unoka.

A fotó a kanadai Surreyben, a Yale úton készült, és egy őszinte pillanatot mutat be a nagyszülők találkozásából. Mindketten a The Residence at Morgan Heights idősotthonban éltek, de Wolframnak el kellett költöznie onnan az egészségügyi problémái miatt, melyeket ott már nem tudtak szakszerűen ellátni, Anitának viszont maradnia kellett.

Nyolc hónap telt el azóta, semmilyen előrelépés nélkül. Wolfram ugyanabban az intézményben szeretne továbbra is élni, amelyben a felesége, de az adminisztratív rendszer hiányosságai egyelőre nem tették ezt lehetővé.

62 éve házasok, de külön kényszerültek. Mindig elsírták magukat, amikor viszontlátták egymást
Fotó: Ashley.Kaila

A távolság nagyon megviselte a két öreget, így a családjukat is, ezért mindent megtettek, hogy a lehető leggyakrabban hozzák össze őket. Ashley közben a közösségi média erejében bízott, hogy valaki segít neki mielőbb megtalálni a módját a nagyszülei újraegyesítésének. Azt állítja, szerinte az idős pár megérdemli, hogy együtt töltse életének utolsó éveit.

Amikor találkoztak egymással, Wolfram és Anita könnyekbe tört ki. “Általában nagyon jól érzik magukat. Hozunk nekik rágcsálnivalót. De amikor eljön az idő, hogy elmenjünk, [Wolfram] csodálkozik, hogy miért nem jöhet velünk” – nyilatkozta Ashley.

A szomorúságot az is fokozza, hogy a férjnél nemrégiben rákot diagnosztizáltak, ami jelentősen leszűkíti az időt. Wolframnak emellett demenciája is van, ami a fennálló helyzettel csak súlyosbodott. Bár még mindig mindenre emlékezett szeretett feleségéről, a család attól tartott, hogy elkezdi elfelejteni Anitát, ha továbbra is külön élnek.

62 éve házasok, de külön kényszerültek. Mindig elsírták magukat, amikor viszontlátták egymást
Fotó: Ashley.Kaila

Ashley segélykiáltása futótűzként terjedt a Facebookon, mivel a felhasználók megértették, hogy valamit tenni kell, mielőtt túl késő lenne. “Egyszerűen könyörög mindenkinek, aki tud segíteni neki, hogy visszakapja a férjét. Ez nagyon, nagyon nehéz a családunknak” – írta az unoka a posztban, a nagyanyjára utalva. Szerencsére ők azok az eset voltak, akiknek a kérése meghallgattatott.

Egy hónappal azután, hogy Ashley bejegyzése felkavarta az állóvizet, a házaspár ismét együtt lehetett. Bár Anita és Wolfram egészségügyi ellátása különböző figyelmet igényel, mégis sikerült megtalálni a módját, hogy ezt egy intézményben tegyék számukra lehetővé.

“A családunk örömmel volt tanúja Wolfram és Anita Gottschalk újraegyesítésének. Wolfram végre ugyanabba az intézménybe került, mint Anita a Morgan Heights-i rezidencián. Az újraegyesülésen minden érintett örömkönnyeket hullatott” – nyilatkozta az unoka, és mindenkinek köszönetet mondott a segítségért, a támogatásért és a közbenjárásért.

Ashley továbbá egy megható videót is megosztott, amiben a nagyszülei úgy ölelhetik át egymást, hogy többé nem kell elbúcsúzniuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek