6 ok, hogy miért ne fogadd vissza a párod, ha megcsalt!

Lehetséges, hogy úgy gondolod, hogy ilyen veled soha nem fog megtörténni, ám az életben gyakran nem árt egy kicsit felkészülni a legrosszabbra is. A megcsalás még a legbiztosabbnak tűnő kapcsolatokban is megtörténhet!

Fontos, hogy magabiztos légy, mindig tudd, hogy mit akarsz az életben, és ne attól függjenek döntéseid, hogy van-e melletted valaki, vagy nincs. Ha azzal szembesülsz, hogy megcsalt a párod, a döntés egyedül a te dolgod, ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak, vagy a környezeted nyomást gyakoroljon rád. Dönts okosan, de ne hagyd figyelmen kívül az érzéseid sem!

Viszont azt jó, ha tudod, hogy az alábbi 6 ok azt sugallja, hogy jobb, ha nem fogadod vissza azt, aki már egyszer megcsalt az életben!

1. Nem értékel annyira, mint, ahogy azt elképzeled

Ha igazán szeretett volna, akkor egészen biztosan nem csal meg. Ne gondold azt, hogy csak véletlen volt az egész, és azt se hidd el neki amikor azt mondja, hogy “de téged szeretlek”. Előbb kellett volna gondolkozni, és akkor nem történt volna meg mindez. Az elfogadás helyett sokkal könnyebb ebben az estben az elengedés.

2. Ha visszafogadod, újból hatalmat adsz a kezébe, amivel visszaélhet!

Az elején lehetséges, hogy nagyon kedves lesz, és mindent megtesz érted, de egy idő után kihasználva jóságodat, elgyengült szívedet, és visszaélhet a jóságoddal. Értsd: kihasznál, és még neki áll feljebb!

3. Sosem fogod magad túltenni a történteken

Egy megcsaláson nem lehet csak úgy túllépni, ha csak nincs egy radír a fejedben. Mondhatod azt, hogy a gyerekek miatt, vagy mert jobbat úgysem találsz, azért maradsz a pároddal, de gondold meg, egész életedben követni fog ez a tett.

4. Ha visszafogadod, elismered, hogy nem kell tiszteletben tartani a döntéseid

Tartsd tiszteletben az életed, és hozz határozott döntést. Ha visszafogadod a párod, azzal elismered, hogy döntéseidet nem kell tiszteletben tartani, sőt, szabad utat adsz, hogy a dolog bármikor újra megtörténhet. Ő pedig ki is használja ezt, hiszen úgyis megbocsátasz.

5. Azt mondta, hogy többet nem csal meg? Ez nem jelenti azt, hogy nem is fog!

Egyáltalán nincs garancia arra, hogy soha nem fog többé megcsalni. Az biztos, hogy a bizalmad eljátszotta, ezért az egész életedet gyanakvással fogod leélni. Nem éri meg! Inkább élj egyedül, de szabadon, vidáman, szárnyalva, mintsem abból félve, hogy mikor fognak megint becsapni.

7. Tudd, hogy jobbat érdemelsz nála!

Megérdemelsz egy olyan kapcsolatot, ami csak érted lángol! Méltó vagy egy olyan párra, aki téged szeret, értékel, és nem akar lecserélni a szomszédra, csak azért, mert ő csinosabb nálad! Ne akard a kihűlt levest felmelegíteni!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top