Kuriózum6 ok, amiért az intelligens emberek nem találják a boldogságot!

6 ok, amiért az intelligens emberek nem találják a boldogságot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az intelligens embereknek gyakran teljesen más a világszemléletük, mint egy átlagembernek! Sokszor, annak ellenére, hogy harmonikus az életük, sikeresek a karrierjükben, mégis elégedetlenek.

Íme, 6 igen fontos ok, hogy miért nem találják a boldogságot!

1. Túlelemzik a dolgokat

Akaratuk ellenére gyakran túlelemzik a dolgokat, és mivel rengeteget gondolkoznak, gyakran fáradtak, nincs erejük semmire. Olyan problémákat is meglátnak, ami amúgy nem is létezik. Ettől pedig levertnek, depressziósnak érzik magukat, és nem tudnak változtatni ezen az állapoton. A dolgokat néha úgy kell elfogadni, ahogy vannak, nem kell túlelemezni őket. Az elfogadás felszabadít és nyugalommal áraszt el.

2. Nagyok az elvárásaik

Tisztában vannak vele, hogy mit szeretnének elérni, és mit várnak el másoktól. Ha az elvárások nem teljesülnek, akkor boldogtalanok lesznek. Fontos tudatosítani, hogy az életben nem mindig azt kapjuk, amit szeretnénk, és néha be kell érnünk kevesebbel. Ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnénk, akkor sem dőlt össze a világ. Fel kell ismerni a valóság és az elvárások közötti különbséget.

3. Túl szigorúak önmagukkal szemben

Az állandó kritika, önbírálat, vádaskodás, elégedetlenség boldogtalanságot szül. A legfontosabb az önmagunkkal szembeni elfogadás, amennyire csak lehet legalább saját magunkat ne kritizáljuk. Bármikor lehetőségünk van arra, hogy változzunk, akkor változtassunk.

4. Túl magas színvonal

A nagyon intelligens emberek általában nagyon magasra teszik a mércét, sikeresek akarnak lenni, és nagy célokat tűznek ki. Mivel mindig többet szeretnének kapni, hamar lemerül az energiájuk, nem látják meg az élet szépségeit. Meg kell tanulják elfogadni az életet olyannak, amilyen, és a boldogság magától fog beköszönni.

5. Nehezen tudnak értelmesen beszélgetni másokkal

Mivel társas lények vagyunk, nagyon fontos számunkra a kommunikáció. Ez segít abban, hogy megbecsültnek érezzük magunkat főleg, ha az illető megérti, hogy hogyan érezzük magunkat.

A nagyon intelligens emberek azonban sokszor úgy gondolják, hogy mások nem tudják megérteni őket, ezért inkább nem osztják meg a gondolataikat, érzéseiket barátaikkal, családtagjaikkal. A szakértők szerint a nagyon intelligens embereknek nincs szükségük olyan nagyon a szocializációra, mint másoknak.

6. Gyakran küzdenek pszichés problémákkal

Számos tanulmány kimutatta a kapcsolatot a magas intelligencia és a mentális zavarok, például a bipoláris zavar és a szociális szorongás között. Egyes tudósok azt is állítják, hogy ezek a rendellenességek zseni gondolkodásra jellemzőek. Azonban még mindig nincs elegendő bizonyíték ezen állítások alátámasztására.

Ez nem jelenti azt, hogy minden intelligens embernek mentális problémái lennének, de nagyobb valószínűséggel szenvednek olyan problémáktól, mint az egzisztenciális depresszió, valószínűleg azért, mert túlelemzik a dolgokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek