Senki sem szereti a hazudós embereket, hiszen ha hazugságon érünk valakit, akkor azzal az átverés keserű érzése is együtt jár. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy naponta magunkat is rendszeresen becsapjuk, ami szintén nagy gondot jelent.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

A BrightSide oldalon jelent meg az alább 6 hazugság, amiket folyamatosan használunk magunk ellen, ezáltal rontva az életminőségünket.

1. A múltam áldozata vagyok

Nem, nem vagy a múltad áldozata, hanem a jelen áldozata vagy, a múltad miatt. Igen, azok a döntések, cselekedetek, amiket a múltban megléptél, hatással vannak az életedre. Azonban ha mindig azon aggódsz, hogy mit tettél, vagy mit nem tettél meg a múltadban, az a jelenedre is rossz hatással lesz, és akár még több hibát is elkövethetsz most. Ne feledd: ha a múltadért harcolsz, elveszted a jövődet.

2. Túl öreg vagyok én már ehhez

Soha semmihez nem vagy túl öreg. Nelson Mandela 76 éves korában lett elnök, Leonardo Da Vinci 51 évesen festette meg Mona Lisát, a KFC üzletet pedig Harland Sanders ezredes 61 éves korában nyitotta meg. Mindig lesznek olyan emberek, akik képesek lesznek sikereket elérni a kedvezőtlen körülmények ellenére is. Ezért ne a múltaddal foglalkozz, mert ha erre fordítod az idődet, és energiádat, elmulasztod a lehetőségeket, és elveszted a hitedet. Nem, sosem vagy elég öreg, vagy fiatal ahhoz, hogy beteljesítsd az álmaidat.

3. A pénz nem szeret engem

Ne temesd el magad az első kudarcot követően. A pénzre nem szabad az elsődleges szempont szerint tekinteni. A legfontosabb cél, hogy ne add fel a terveidet, mert megérdemled, hogy az álmaid beteljesüljenek. Kezd az építkezést lentről, majd juss fel a csúcsig.

4. Ha majd egyszer eljutok oda, ahová szeretnék, akkor majd boldog leszek

A boldogság nem akkor köszönt be az életedben, ha eléred a célodat. Az elégedettség és boldogság érzése folyamatosan, időről időre változik. Törekedj arra, hogy mindig boldog légy, és a fölösleges dolgokra nem pazarold az energiáidat.

5. Ezt később is meg tudom csinálni

Ez az egyik legnépszerűbb hazugság, amellyel önmagunknak ártunk. Igazából sosem tudjuk, hogy mennyi idő áll rendelkezésre. Lehet, hogy egy nap arra ébredünk, hogy már nem jut idő azokra a dolgokra, amelyeket még meg akartunk volna valósítani. Senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő. Ha mindig a megfelelő időre vársz, lehet, hogy könnyen kifutsz az időből.

6. Engem senki nem ért meg

Erről nagyon sokan így gondolkodnak, tehát nem vagy egyedül a problémával. De ez nem jelenti azt, hogy senki sem ért meg, csak azért, mert nem vagytok egy véleményen valakivel. Másnak lenni normális, de meg kell hallgatnunk egymást, hogy megértés szülessen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.