Kuriózum6 jele annak, hogy egy kapcsolat már a végét húzza, pedig a...

6 jele annak, hogy egy kapcsolat már a végét húzza, pedig a felek ezt észre sem veszik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha olyan helyzetbe kerül, senki sem szereti beismerni, hogy kapcsolata zátonyra futott. Sokan fejüket a homokba dugva próbálnak nem tudomást szerezni azokról az árulkodó jelekről, melyek egy kapcsolat végét jelzik.

6 jele annak, hogy egy kapcsolat már a végét húzza, pedig a felek ezt észre sem veszik!

Ez nem is csoda, hiszen sokan megannyi energiát fektetnek egy-egy kapcsolatba, és nehezükre esik belátni, hogy nincs jövője a kapcsolatnak. Viszont, ha képesek vagyunk olvasni a jelekből, akkor óriási szívfájdalmaktól is megmenthetjük magunkat, és még időben, emelt fővel tudunk kiszállni egy nem működő kapcsolatból.

1. Kommunikációhiány

A kommunikáció minden kapcsolat alapfeltétele. Ha a kommunikáció megszűnik a két fél között, ott már csak idő kérdése a szétválás. Ha azt veszed észre, hogy a régi időkhöz képest – amikor szinte minden egyes pillanatban tartottátok egymással a kapcsolatot valamilyen formában – már nem beszélgettek annyit egymással és nem is érdeklődtök egymás dolgai felől, az már baljós jel lehet. A hallgatással csak a tudatalattinkat töltjük meg sok negativitással, melyek előbb vagy utóbb úgyis a felszínre törnek majd.

2. A felek nem töltenek elég időt egymással

Egy kapcsolatban a felek élvezik és folyton keresik egymás társaságát, hiszen ez az együttlétnek az értelme. Persze minden kapcsolat más és más mennyiségű együtt töltött időt igényel, és efelett a párok meg is egyezhetnek, de ha a nem együtt töltött, minőségi idők már hónapokban mérhetőek, akkor az már probléma. Persze itt nem arról van szó, hogy ha tegyük fel, valamelyikőtök külföldön dolgozik és csak ritkán láthatjátok egymást, hanem arról, amikor napok telnek úgy el, hogy nem érdeklődtök egymás felől, pedig volna rá lehetőségetek.

3. Szeretet hiánya

A szeretet és az intimitás az, ami két embert képes hosszú ideig összekapcsolni, ezek nélkül csupán barátok lennétek. Ha a szeretet kezd eltűnni, akkor lassacskán a kötelék fellazul a két fél között.

4. Titkolózás egymás előtt

Minden apró kis részletet persze nem kell megosztanotok egymással, de ami közös ügyetek, és mindkét felet érint, arról nyíltan és őszintén kell beszélni. Jól tartja a mondás, miszerint a bizalmat csak egyszer lehet eljátszani, hiszen elég, ha egyszer okot adsz arra, hogy a partnered gyanakodni kezdjen, már sosem fog tudni teljes mértékben megbízni benned. A titkolózások, füllentések a kapcsolatok leghatékonyabb megsemmisítői.

5. Nincs már türelme a feleknek egymáshoz

A másik szokásai az elején még akár magával ragadóak is lehetnek, hiszen ezekbe az apró kicsi dolgokba is beleszerethetünk, például, hogy hogyan szereti a kávéját elkészíteni, vagy lefekvés előtt mindig iszik egy korty vizet. De ha kihűlt a kapcsolat, akkor ezek a kedves kis szokások nagyon idegesítővé válnak. Ha kifogyunk a másik iránt tanúsított türelemből, az már a kapcsolat végének utolsó stádiumát jelenti.

6. Menekültök egymás elől

Ha valóban kezditek kerülgetni egymást, akkor itt az ideje, hogy tegyetek egy lépést hátra és tekintsetek végig a kapcsolatotokon, hogy valóban megéri-e folytatni. Nem kell eldramatizálni, hiszen mindketten érzitek, hogy ez így egyikőtöknek sem jó. Ne maradjatok benne a kapcsolatban csak azért, mert nincs jobb dolgotok, viszont ha úgy érzitek meg lehet menteni, akkor tegyetek érte.

Végignézni, ahogyan kapcsolatunk darabjaira hull szívszorító lehet, viszont ha felkészítjük magunkat egy esetleges szakításra, és látjuk, hogy ezek a dolgok mind nem működnek a két fél között, akkor nincs amiért tovább húzni a dolgot, hiszen később csak még rosszabb lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek