Kuriózum6 életlecke, melyre a szerelem tanított meg!

6 életlecke, melyre a szerelem tanított meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egész életen át történő tanulás nem csak a tudományos területeken igaz, hanem az emberi kapcsolatok terén is. A szerelem, mint fogalom, meghatározása a társadalom cserélődésével folyamatos változásban van, de az érzés, az örök.

6 életlecke, melyre a szerelem tanított meg!
Fotó: Unsplash.com

A szerelem olyas dolgokra is megtanít, amire más kapcsolatok képtelenek. Nem csak a másikról tanulhatsz, hanem felfedezheted önmagadat is. Ha hosszabb ideig vagy együtt valakivel már minden apró rezdülését ismerheted, félszavakból is képes lehetsz a megértésére és nőhet az érzelmi intelligenciád.

Hogy mi mindenre taníthat meg egy kapcsolat?

1. A fájdalmak mind-mind a boldogsághoz vezetnek

A kapcsolatban fellépő nehezebb időszakok csupán átmenetiek. A nevetés, öröm, mosoly, viccelődések, ölelések, odabújások, mind-mind erősítenek épp úgy, ahogyan a fájdalom és a gyötrődés is.

2. Az emberek képesek a változásra!

A kor előrehaladtával, döntéseinkkel, tapasztalatainkkal mind változtatjuk személyiségünket. Radikálisan senki sem képes 100%-ig megváltozni, viszont ha áll a háttérben egy jó motiváció, vagy érdemes valamiért megváltozni, akkor bárki képes lehet rá. Ezért a párodat is képes vagy kisebb-nagyobb mértékekben pozitívan megváltoztatni, elég egy jó szó, vagy valami kedveskedés.

3. A múlt csak akkor befolyásolja az attitűdöt, ha hagyod

A Messechusetts-i Egyetem több tanulmányt végzet a kapcsolatokból való tanulás kapcsán, és tudományosan bizonyították, hogy a felek könnyen átélhetik és átvehetik egymás attitűdjeit. Más szóval, ha a párod egy nehezebb időszakon megy át, tele pesszimizmussal, akkor te is nagy eséllyel fogod sötétebben látni a világot. Ne hagyd, legyen uralmad a saját érzelmeid felett, persze segíts ott, ahol tudsz, de ne hagyd, hogy saját mindennapjaidat megpecsételje.

4. A kompromisszumkészség az élet összes területén jól jön

Sosem lehet olyan, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan te azt eltervezted. Mindig lesz valaki, vagy valami, ami gátol a célod elérésében, ezért a párkapcsolatokból merített kompromisszumkészséget ezeken a területeken is érdemes kamatoztatni.

5. A megbocsájtás varázslatos gyógyító erővel bír

Igazán csak úgy tudunk egy fájó ügyet, helyzetet a hátunk mögött hagyni és lezárni, ha képesek vagyunk megbocsájtani az ellenünk vétő személynek. A megbocsájtás érzése felszabadít és új erővel tölt fel.

6. A szerelem idővel átalakul

A kezdeti tűz és szenvedély az idő múlásával fakulni látszik, de az érzelmek sokkal mélyebb gyökerűek lesznek. A szerelemből mély és őszinte szeretet lesz, és egy nagyon erős kötelék jön létre a felek között.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek