Holotropikum6 egészségügyi maszkot vett fel az orvos, hogy bebizonyítsa ez nem csökkenti...

6 egészségügyi maszkot vett fel az orvos, hogy bebizonyítsa ez nem csökkenti a vér oxigénszintjét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Számos információ kering az interneten arról, hogy mennyire fontos a maszkviselés, hogy elkerüljük a koronavírus-fertőzést. Bár a maszk nem véd meg 100%-osan a betegségtől, fontos, hogy viseljük, ezzel pedig nemcsak magunkat védjük meg, hanem másokat is.

Sokan azt vetik latba, amikor a maszkviselésről van szó, hogy nem kapnak megfelelően oxigént, és lecsökken tőle az ember véroxigénszintje. Bár tény, hogy érzésre érezhetjük azt, hogy nehezebben kapunk levegőt benne, egészségügyileg semmi alapja nincs.

Egy ír háziorvos éppen ezért úgy döntött felvesz hat maszkot, hogy bebizonyítsa, hogy változnak a légzésfunkciók a maszk alatt. Dr. Maitiu O Tuathail az ujjára erősített szaturációmérővel figyelte a véroxigénszintjét, ezt pedig mindenki láthatta élőben. A dublini orvos véroxigénszintje mindvégig 98-99%-os érték között mozgott.

Az orvos elmondta, azért készítette el ezt a videót, mert rengetegen félnek attól, hogy a maszk viselése egészségkárosodást okoz, ezzel szerette volna bebizonyítani, hogy nincs miért aggódnunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek