Kuriózum500 évet töltött jégbe zárva egy kislány

500 évet töltött jégbe zárva egy kislány

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elképesztő leletre bukkantak nemrég az inka korszakot kutató antropológusok Argentínában, ahol a Llullaillaco vulkán csúcsa közelében egy 15 éves, jégbe fagyott kislány testét rejtette a hó. A tetem nagyon jó állapotban van, annak ellenére, hogy 500 éve feküdt a hó fogságában. A kutatók szerint a kislányt a közelben lévő falu lakói választották ki áldozati célra.

1fba_62234600

Az inkák nagy jelentőséget tulajdonítottak az emberáldozatoknak. A körültekintően kiválasztott fiatal lányok és fiúk étrendjét már egy évvel a feláldozásuk előtt megváltoztatták, majd az áldozat napján a vulkán peremére vitték, ahol elvágták a torkukat és hagyták elvérezni őket.

Az inkák hónapokon át alkohollal és kokalevelekkel készítették elő a halálra azokat a gyermekeket, akiket emberáldozatnak választottak ki. Alkoholként valószínűleg a chicha nevezetű kukoricafőzetet használták. A kokalevélekkel pedig elkábították őket. Az inkák abban hittek, hogy a bódult állapottal el lehet jutni a szellemek világába.

3fba_49436600

A kislány testét egy 7 éves kisfiú és egy 6 éves kislány múmiája mellett találták meg 6739 méter magasságban. A vizsgálatok szerint a kislány súlyos tüdőfertőzésben szenvedett, ami tuberkulózissá alakulhatott. A kisfiú az első jelentések szerint teljesen egészséges volt halála pillanatában, ám a 6 éves kislányt villámcsapás érte.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek