Holotropikum5 vitamin és ásványi anyag, ami nélkülözhetetlen ebben az időszakban

5 vitamin és ásványi anyag, ami nélkülözhetetlen ebben az időszakban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezekből az alapvető vitaminokból és ásványi anyagokból szenvedhetsz hiányt egy orvos szerint.

Bár a „tökéletes” étrend fenntartása mindig nehéz feladat, az elmúlt hetekben különösen megerőltető lehetett. Miközben a világ körülöttünk folyamatosan változik, nehéz odafigyelni arra, hogy mindig a megfelelő ételeket együk. Dr. Bindiya Gandhi, integratív orvos arról beszélt, melyek azok a vitaminok és ásványi anyagok, amelyek nélkülözhetetlenek ebben az időszakban, és milyen ételek fogyasztásával biztosíthatjuk ezeket.

Gandhi megjegyzi, hogy ezen kulcsfontosságú tápanyagok hiánya legyengült immunrendszerhez vezethet, ezért fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk.

Kalcium

A kalcium elengedhetetlen a csontok egészségéhez. A csontok növekedése létfontosságú a szervezetünk működéséhez, és hozzájárul az általános jó közérzet fenntartásához. A nőknél menstruáció, terhesség vagy szoptatás alatt gyakran előfordulhat kalciumhiány. Gandhi brokkoli és lazac fogyasztását javasolja, hogy természetes módon növeljük a kalciumbevitelünket.

Magnézium

„A magnézium nélkülözhetetlen a biokémiai folyamatok többségében” – mondja Gandhi. A magnéziumhiány tünetei lehetnek többek között a szorongás, izomfájdalmak, alvászavarok, izomgörcsök, és még számos másik tünet. Az orvos azt tanácsolja, fogyasszunk dióféléket, magvakat és fekete csokoládét, hogy megfelelő mennyiségű magnéziumot juttassunk a szervezetünkbe.

D3-vitamin

A D-vitamin hiánya súlyos problémákhoz vezethet. „Egyes tanulmányok szerint összefüggésbe hozható a depresszióval, szívbetegségekkel, legyengült immunrendszerrel, és még sok más betegséggel” – figyelmeztet Gandhi. A fáradtság, kimerültség is a vitaminhiány jelei lehetnek, ezért fontos, hogy figyeljünk rá, mit próbál velünk közölni a testünk. A napfény az egyik leghatékonyabb természetes módszer, hogy növeljük a D-vitamin szintjét a szervezetünkben. Ételek szempontjából pedig a tojás, a halak és a gombák lehetnek a segítségünkre.

B-komplex vitaminok

A B-vitaminoknak közvetlen hatásuk van az energiaszintre és az agyműködésre. Gandhi szerint a B-vitaminok „nélkülözhetetlenek a szervezet számos biokémiai folyamatához.”. Azt mondja, a hiányosságok gyakoriak azoknál, akik elsősorban növényi étrendet követnek, vagy DNS-metilációs gondjaik vannak. A leveles zöldségek, a diófélék és a bab nagy mennyiségben tartalmaznak B-vitaminokat.

C-vitamin

„A C-vitamin erős antioxidáns, amely nagyszerűen segíti a szervezet immunrendszerét” – mondja Gandhi. „Ezenkívül elősegíti a kollagéntermelést, regenerálja a bőrt, és még számos más funkciót ellát.”

A zöldségek közül a brokkoli és a kelbimbó javasoltak, gyümölcsök közül pedig a kivi, a papaya és a narancs is kiválóak.

Gandhi kiemelte, hogy a táplálék-kiegészítők csak másodlagos források, a tápanyag elsődleges forrásának az ételnek kell lennie. Azt is hangsúlyozta, hogy mielőtt valamilyen táplálék-kiegészítőt szednénk, fontos, hogy konzultáljunk az orvosunkkal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek