Kuriózum5 nyomos érv, hogy mindaddig szingli maradj, míg meg nem találod az...

5 nyomos érv, hogy mindaddig szingli maradj, míg meg nem találod az igazit!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha egyetlen gondolatban össze kellene foglalni ennek a cikknek a lényegét, akkor az az lenne, hogy inkább vállaljuk a szingliség nehézségeit, mintsem benne maradjunk egy kihűlt, mérgező, és mindkét fél számára lehúzó kapcsolatban.

5 nyomos érv, hogy mindaddig szingli maradj, míg meg nem találod az igazit!

És ez valóban így van, minek húzni egy olyan kapcsolatot, amelyik már egyik fél számára sem fontos vagy jó? Persze, sokan megriadnak a szingliség hallatán, hiszen az ember társas lény: életünk fontos pillanatait, érzéseinket, vagy csak egy szóval az életünket, meg kell osztanunk valakivel. Viszont kétségbeesés, önsajnálat vagy reménytelenség miatt sose maradjunk benne, vagy kezdjünk bele egy új kapcsolatba, mert az nem igaz érzéseken alapszik.

Nem célunk senkit sem meggyőzni arról, hogy az egyedülálló élet jobb választás lenne, csupán van néhány olyan dolog, amelynek a helyére kell kerüljön az életünkben ahhoz, hogy érzelmileg készen álljunk egy egészséges kapcsolatra. Inkább érdemes türelmesen kivárni a megfelelő személyt, mintsem a rossz emberekre fecsérelni az időt. Egy jól működő kapcsolatnak ezek az alapfeltételei:

1. Elfogadni egymás gyengeségeit és erősségeit

Sok kapcsolatnak azért lesz vége, mert a felek képtelenek megbarátkozni egymás hiányosságaival. Lehet, hogy első ránézésre a partnerünk pozitív tulajdonságai megnyerőek, de hosszútávon, ha nem tudjuk elfogadni a gyengeségeit, könnyedén zátonyra futhat a kapcsolat. Persze mindannyiunknak vannak hibái, ezért olyan társat keressünk, aki feltétel nélkül elfogad olyannak, amilyenek vagyunk.

2. Működik a kémia

Ez is igen fontos tényező ha hosszabb távra tervezünk. Ha nincs meg két ember között a szikra, akkor a közös élet nyűggé válik. Hiába ragaszkodsz valaki olyanhoz, akivel nem működik spontán a vonzódás. Ha pedig erőlteted, csak boldogtalanná válsz.

3. Bizony a kapcsolatban élésnek is vannak „hátrányai”

Mindenkinek a legfőbb vágyai között szerepel az, hogy végre rátaláljon a lelkitársára, mégis sokan visszavesznek a tempóból, ha úgy érzik, hogy sikerrel jártak. Miért történhet ez? Azért, mert a kapcsolat miatt az embernek jó pár dologról le kell mondjon és áldozatokat kell hozzon, amire csak kevesen képesek. Ez főleg az individualista egyénekre jellemző, hogy képtelenek elfogadni azt, hogy szabadságuk valamilyen szinten korlátozva lesz. Ez már teljesen tőled függ, hogy a kapcsolatnak ezen vetületét hogyan éled meg.

4. El kell érni egy bizonyos érettségi szintet, ahhoz, hogy valóban tudjuk, mit akarunk az élettől

Ha a kapcsolatokat nézzük, az emberi történelem egyik csúcspontján vagyunk jelenleg, hiszen számos országban már legális az azonos neműek közötti házasság, ezért az embereket már semmi nem tartja vissza álmaiktól. Mégis számos felmérés igazolja, hogy a legtöbben a 20-as éveik végén vagy a 30-as éveik elején adják házasságra a fejüket, azért mert körülbelül ennyi idősen jövünk rá arra, hogy hogyan is szeretnénk élni az életünket, úgyhogy ne aggódj, ha még nem talált rád a nagy szerelem.

5. Érdemes kivárni a megfelelő embert és a megfelelő körülményeket

A szerelmet siettetni nem szabad, erőltetni meg pláne nincs értelme. Beleegyezni egy komoly elköteleződésbe, miközben nem érezzük azt valósnak, nagy hiba, mert előbb-utóbb válással fog végződni. Inkább várjuk ki, mit tartogat számunkra a sors és hidd el ha egyszer belépik az életedbe az a valaki, akit neked szántak, azt meg fogod érezni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek