Kuriózum5 mondat, amit a férjeknek legalább havonta egyszer hallaniuk kell a feleségüktől

5 mondat, amit a férjeknek legalább havonta egyszer hallaniuk kell a feleségüktől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Arról gyakran olvashatunk, mire van szükségük a nőknek a párjuktól, hogy boldogok legyenek, a fordítottjára azonban már nem fordítunk ennyi figyelmet, pedig a férfiaknak is vannak érzelmi szükségleteik. Csakhogy hajlamosabbak ezeket jobban elhanyagolni, már csak azért is, mert ebből a szempontból nagyobb nyomás nehezedik rájuk.

Ha azonban hosszú ideig elhanyagolják az érzelmi szükségleteiket, elégedetlenek és boldogtalanok lesznek, ami viszont megviseli a házasságot.

A következő 5 mondatot minden férjnek hallania kellene a feleségétől legalább havonta egyszer, de minél rendszeresebben, annál jobb.

1. Köszönöm

Lehet, hogy úgy érzed, nem tartozol köszönettel a férjednek azért, ha kiveszi a részét a házimunkából. Elvégre neked sem mond köszönetet érte senki. Ráadásul a férjed sokszor nem egészen úgy végzi el a feladatokat, ahogy te szeretnéd. Ez rendkívül frusztráló lehet, ezért nehéz lehet hálásnak lenni érte.

De nagyon fontos elismerni azokat a dolgokat, amelyeket a férjed azért tesz, hogy támogasson téged. Mindenki szeretné, ha elismernék az erőfeszítéseit, még akkor is, ha azok nem hoznak pontosan olyan eredményt, mint várnánk.

Szóval, amikor a férjed megtesz valamit, hogy a kedvedben járjon, vagy megkönnyítse a dolgodat, köszönd meg neki. Gondolj arra, neked milyen jól esik, ha valaki köszönetet mond neked valamiért. Ha te is megteszed ugyanezt a férjeddel, az fontos lépés mindkettőtök boldogsága felé.

2. Szeretlek

Nagyon sok férj és feleség nem mondja ki többé, hogy szeretik egymást, de nem feltétlenül azért, mert nem így éreznek, hanem egyszerűen azért, mert természetesnek veszik egymást, és úgy érzik, nem kell kimondaniuk a szavakat, hiszen a másik úgyis tudja, hogy éreznek. De ha nem mondjuk ki, mit érzünk, az előbb-utóbb súlyos következményekhez vezethet, és akár teljesen tönkreteheti a kapcsolatot.

Mitzi Bockmann életvezetési tanácsadó például a saját megromlott házasságából tanulta meg ezt a nehéz leckét. A férjével korábban nap, mint nap kimondták, hogy szeretik egymást, de Bockmann egy ponton azt mondta, szeretné különleges alkalmakra tartogatni ezeket a szavakat. Már korábban is voltak nehézségeik a házasságukban, de ez a döntés csak tovább rontotta a helyzetet, mivel a tanácsadó később rájött, a volt férjének szüksége lett volna rá, hogy hallja, a felesége még mindig szereti őt.

Fontos, hogy mindig elmondjunk a párunknak, mennyire szeretjük, akkor is, amikor nehézségeink támadnak, és bár a tettek is fontosak, a szavak jelentőségéről sem szabad megfeledkeznünk.

3. Jól nézel ki

Az intimitás rendkívül fontos a férfiak számára, de ez idővel háttérbe szorulhat a mindennapi életben. Ez megviselheti a házaspárokat, és különösen a férfiakat. Pedig sokszor már az is elég, ha egy nő érezteti a férjével, mennyire vonzónak találja.

A férfiak és a nők egyaránt aggódnak amiatt, hogy az idő múlásával kevésbé kívánatosak a párjuk számára, és ehhez a közösségi médiában, valamint a filmekben előtérbe helyezett elérhetetlen szépségideál is nagymértékben hozzájárul. Ez elbizonytalaníthat, és hatással lehet az önbizalmunkra, ezért nagyon fontos, hogy éreztessük a párunkkal, még mindig vonzódunk hozzá, még a leghétköznapibb helyzetekben is.

4. Érezd jól magad

Légy őszinte. Hányszor mondtad már a férjednek, hogy rendben van, ha elmegy otthonról és jól érzi magát, de titokban nehezteltél rá emiatt?

Meg kell próbálnod megtalálni a módját, hogy neheztelés nélkül támogasd a párodat, hiszen néha mindenkinek szüksége van arra, hogy a saját maga kedvéért tegyen bizonyos dolgokat, és jól érezze magát. Ez nem ellenünk irányul, és nem azt jelenti, hogy már nem vagyunk fontosak a párunknak.

5. Büszke vagyok rád

Ebben az esetben hasonló a helyzet, mint a szeretet kinyilvánításával kapcsolatban. Az emberek gyakran úgy érzik, nem kell kifejezniük az elismerésüket, mivel a párjuk amúgy is tudja, hogy így éreznek.

Sajnos ennek az ellenkezője igaz – szinte mindenkinek szüksége van arra, hogy hallja, a párja büszke rá. Sok férfi számára az önbecsülés teljesítményalapú. Míg a nők az érzelmi kötődésből építkeznek, sok férfi számára a teljesítmény az, amitől jól érzik magukat. Ezért nagyon fontos, hogy a partnerük elismerje az eredményeiket.

Az egyik legrosszabb dolog, amit a férjednek mondhatsz, hogy rossz munkát végzett, különösen akkor, ha egyszerűen arról van szó, hogy nem úgy végezte el az adott feladatot, ahogy te szeretted volna. Az ilyen kritika gyakran tönkreteheti a kapcsolatot.

Természetesen fontos, hogy visszajelzést adj a partnerednek, ha szeretnéd, hogy másképp csinálja a dolgokat, de ezt ne gúnyolódással tedd, hanem pozitív, támogató módon.

Ha pedig a párod erőfeszítéseket tesz azért, hogy a kedvedben járjon, mondd el neki, mennyire büszke vagy rá, és hogy értékeled az erőfeszítéseit.

A férfiakat elég könnyű boldoggá tenni, és ha rendszeresen kimondod ezeket a dolgokat, az nagyban hozzájárulhat ehhez. Egy boldog, egészséges kapcsolathoz két fél kell, és mindkettőtök érzelmi igényei ugyanolyan fontosak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek