Kuriózum5 karmikus kapcsolat, amely meggyógyítja a szívedet, vagy éppen összetöri azt

5 karmikus kapcsolat, amely meggyógyítja a szívedet, vagy éppen összetöri azt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Biztosan te is hallottad már, amikor valami rossz dolog történt veled, hogy ez a „rossz karma” miatt volt. Bizonyos vallások és filozófiai irányzatok szerint ugyanis az emberek több földi életet élnek, és az egyes életek tapasztalatai, tanulságai a lelkünk részét képezik, és velünk maradnak. Sokan abban is hisznek, hogy gyakran megpróbálunk befejezni egy leckét, amit nem sajátítottunk el előző életünk során, és innen ered a karma.

A karma lényegében az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása; a cselekedetek következményeinek törvénye, és a személyes fejlődés lencséjeként szolgálhat a kapcsolatokban.

Amikor bizonyos események vagy emberek megjelennek az életünkben, sorsszerűnek érezhetjük azokat, mert megmagyarázhatatlan véletlenek és szinkronicitások révén érkeznek az életünkbe.

Ezek a sorsszerű kapcsolatok meghatározó szereppel bírnak az életünkben, és meggyógyíthatják, vagy éppen összetörhetik a szívünket.

1. Lelki társi kapcsolat

Ez általában – de nem mindig – romantikus kapcsolatot jelent. Bár a felek kihívásokkal néznek szembe, és a világ megpróbálja őket szétválasztani, mégis egymásnak vannak teremtve.

Gyönyörű kapcsolatot ápolnak egymással, és egész életükben megtapasztalhatják a szerelmet és boldogságot, miután sikeresen legyőzték a körülmények támasztotta akadályokat.

Harmonikus módon tanítják meg egymásnak a szükséges leckéket, és ez a harmónia egy életen át összetartja őket.

2. A klasszikus karmikus kapcsolat

Ezek a kapcsolatok borzalmasak lehetnek. A felek ebben az esetben megrekednek egy egészségtelen dinamikában – lehet szó például bántalmazásról, alkoholizmusról vagy más függőségről, vagy úgynevezett társfüggő kapcsolatról.

Az egyik személy a bántalmazó, aki valószínűleg nem fog megváltozni. Az egyetlen tanulási lehetőség itt az áldozat esetében lehetséges.

Ez akkor történhet meg, ha az áldozat végre átlát a bántalmazó fél hazugságain, és felfedezi, hogy sokkal értékesebb ember, mint azt valaha is hitte. A lecke abban rejlik, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy kilépjen ebből a kapcsolatból.

Az ilyen kapcsolatoknak néha az lehet a célja, hogy az áldozat később valaki másnak is a segítségére lehessen. Erre ugyanis senki sem lehet alkalmasabb, mint valaki, aki megtapasztalta ezt a kétségbeejtő és kilátástalannak tűnő helyzetet.

3. Ikerláng kapcsolatok

Az ikerlángokról úgy tartják, hogy ugyanannak a léleknek a két felét képezik. Ezek a kapcsolatok, legalábbis kezdetben feszültek lehetnek.

Ez a kapcsolat lehet baráti, szülő-gyerek vagy valamilyen más szoros kapcsolat egyaránt. A két fél érzései mélyek, és legalább az egyikük kétségbeesetten szeretné, ha a kapcsolatuk működne.

Az ikerláng kapcsolatoknak két típusa van. Molly McCord asztrológus szerint minden ikerláng-kapcsolat azért létezik, hogy többet tanítson a világnak a szeretetről, de ez nem teljesen igaz.

Az egyik típus példaként szolgál a többi ember számára, míg a másik csak a kapcsolatban részt vevő feleknek szolgál tanulsággal.

Egy olyan ikerláng kapcsolatban, ami csak a kapcsolatban lévő feleknek tanít meg valamilyen leckét, a dolognak nem mindig van jó vége, és a két ember nem feltétlenül marad együtt. Gyakran nagyon szomorú a helyzet, és legalább az egyik fél hosszabb ideig epekedik a másik után.

Hosszú időbe telhet, mire felismerik, miért nem működött a kapcsolatuk, és a kényszerű elengedés csak tovább növelheti a fájdalmat.

4. Az ikerláng kapcsolat, mint példa

Azokban az ikerláng kapcsolatokban, amelyek az egész világnak példát mutatnak a szeretet erejéről, a társadalom egy része hajthatatlanul ellenzi a párkapcsolatot. Gondoljunk például a meleg házasságra. Ezek a párok őszinte érzéseikkel és álmaik megvalósításával megmutathatják a más gondolkodásmódot valló embereknek, hogy a szeretet sokkal elfogadóbb és tágabb fogalom, mint azt eddig gondolták.

5. Az ikerláng kapcsolatok, amik csak a feleknek szolgálnak tanulsággal

Az egyik fél ebben az esetben gyakran túlságosan bántalmazó és túlságosan sérült ahhoz, hogy bármit is megtanuljon vagy megváltozzon.

De az is előfordulhat, hogy nem akar megbántani, egyszerűen csak nem lát más lehetőséget abban a helyzetben, amibe került. Gondoljunk például egy olyan társfüggő kapcsolatban élő férfira, aki csak azért megy vissza a feleségéhez, akit megpróbált elhagyni, hogy boldoggá tegye a már felnőtt gyerekeiket, vagy a saját és a felesége szüleit.

Ezeket a lelkeket azért nevezik ikerlángoknak, mert ha alaposan megnézed mindkét személy érzelmi és pszichológiai problémáit, pontosan ugyanolyanok. Ugyanazt a leckét kell megtanulniuk, és azért kerülnek egymás életébe, hogy megtanítsák azt egymásnak. De ha nem tanulják meg ezt a leckét, nem maradhatnak együtt. Ezek az ikerláng kapcsolatok gyakran a legelkeserítőbbek és a legőrjítőbbek mind közül.

Ha ilyen tanulságként szolgáló ikerláng kapcsolatban voltál a pároddal, ne feledd, hogy mindketten jó emberek voltatok, és jó szándék vezérelt benneteket. Ez egyike azoknak a tipikus kapcsolatoknak, ami majdnem működhetett volna, hacsak…

Ezek a kapcsolatok maradandó sebet hagynak a szívünkön, de a megértés az első lépés a gyógyulás felé.

Ha egyszer megérted, hogy mit jelent egy karmikus kapcsolat, akkor könnyebben rátalálhatsz a gyógyulás felé vezető útra is.

Sokszor az lehet az oka annak, hogy vonzódtunk egy másik személyhez, hogy kihagytunk egy lépést az érzelmi fejlődésünkben, és be kell pótolnunk ezt a leckét. Ha ebben az életben nem sikerül megtanulnunk azt, akkor a lelkünk egy ehhez nagyon hasonló helyzettel szembesülhet a következő életünkben is, és ez a karmikus kapcsolatok lényege.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek