A legtöbb ember örül a nyárnak, hiszen rendszerint odakint kellemes az idő, lehet menni fürdeni, kirándulni. Igen ám, de ha a levegő hőmérséklete kezdi meghaladni a 35, 36 fokos hőmérsékletet, akkor vigyázni kell, mert a szervezet egy idő után, és bizonyos körülmények között nem tudja tolerálni ezt a meleget.

5 jótanács, hogy a nyári hőségben is hidegen tartsd a tested!

Most következzen 5 jótanács, amely betartásával megelőzheted a hőguta kialakulását. Íme!

1. Gyakrabban zuhanyozz!

És természetesen ne meleg vizet engedj magadra, hanem lehetőleg minél hidegebbet, hűvösebbet. Ezután kend be magad kókuszolajjal, és tedd fel a lábaidat magasabb helyre, úgy feküdj hanyatt legalább 10-25 percig.

2. Örülj, hogy élsz

Ha elfogadod, hogy az élet csodás, akkor könnyebben át tudod vészelni a hőséget is. Támaszkodj a belső lelki erődre, koncentrálj arra, hogy nincs is olyan nagy kánikula. Vedd észre a pozitív, gyógyító energiákat, amelyek körbevesznek téged. Próbáld ki a meditációt, mert az is sokat segíthet.

3. Lazíts többet

Mikor odakint tombol a hőség, akkor tartózkodj a megerőltető fizikai munkavégzéstől, hiszen ilyenkor az extrém meleg nagyon megviseli a szervezetedet. Próbálj meg minél szellősebb, árnyékosabb helyen tartózkodni, igyál sok vizet, és ne egyél nehéz ételeket.

Ezt már olvastad? Így tarthatod hűvösen a lakásodat, légkondi nélkül!

4. Vedd magad körül csodás dolgokkal

Nyáron csodás mezei virágok nyílnak, amelyekkel feldíszítheted a lakásodat, de a teraszodat, kertedet is tele ültetheted számtalan szép növénnyel, bokorral, fával. Az élet nem csak a munkáról, a rossz dolgokról szól, hanem ott vannak a csodás teremtmények a természetben, amelyek ámulatba ejtenek.

5. Aludj többet

Nyáron is fontos az alvás, még akkor is, ha a Nap jóval korábban kel és fekszik, mint télen. Az alvás azért fontos, mert regenerálja az egész szervezetet, ilyenkor megszabadul az agy a méreganyagoktól, csökken a stressz, lassul a szívverés, ezért legkésőbb 22.30-kor búj ágyba, és 7-8 órát megszakítás nélkül álmodozz, így másnap könnyebben fogod viselni a nagy meleget.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.