Kuriózum5 jele annak, ami elárulja, hogy a himalájai sólámpád nem eredeti!

5 jele annak, ami elárulja, hogy a himalájai sólámpád nem eredeti!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A himalájai sótömbből készített lámpának sok pozitív hatása van, de sajnos akadnak hamisítványok is, ezért érdemes odafigyelni pár dologra, ha elhatároztuk, hogy sólámpát vásárolunk.

Igaz, hogy tudományos bizonyítást nem nyert, hogy a himalájai sólámpa jótékony hatásokkal rendelkezik, de vannak akik állítják, hogy bizony sok betegség tünetét képes enyhíteni. Íme, pár ezek közül.

1. Megkönnyíti a légzési nehézségben szenvedők életét

A himalájai só antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal bír, ezért a meleg sótömb hatására kevésbé alakulnak ki légzési nehézségek, asztmás reakciók. Ilyenkor a váladék is csökken, ami a tüdőknek jelent nagy megkönnyebbülést.

2. Megelőzi az izomgörcsöket

A sóban található ásványi anyagok megakadályozzák az izomgörcsök kialakulását, ezért edzés során érdemes bekapcsolni a sólámpát.

3. Tisztítja a levegőt

Ezért is nagyszerű, ha van odahaza egy himalájai sólámpa, használatával a szobák levegőjét tisztábbá tehetjük, így nem kell használnunk ártalmas légfrissítőket, légtisztító berendezéseket.

4. Segít a nyugodt alvásban

Mivel méregteleníti a levegőt, és az enyhe sós levegő is jelen van, ez az idegrendszerre nyugtatóan hat, így mélyebben, nyugodtabban tudunk majd aludni.

Ezt már olvastad? Ha himalájai sólámpát használunk jobban tudunk aludni, megszűnik a fejfájás és a szoba levegője is megtisztul

Hogyan különböztessük meg az eredetit a hamisítványtól

1. Az eredetit kicserélik, ha baja van

Mivel a szállítás során a sótömb megsérülhet, az eredeti himalájai sólámpát forgalmazók visszacserélik a sérült terméket. A hamisítványt gyártók, forgalmazók többsége viszont ezt nem teszi meg.

2. Az eredeti törékeny, sérülékeny

Ha véletlenül leejtjük a sólámpát, de annak semmi baja nem lesz, egy karcolás sem fog látszani rajta, akkor bizonyára hamisítvánnyal állunk szemben, mert egy igazi himalájai sólámpa könnyen törik.

3. Az eredeti Pakisztánból érkezik

A himalájai só Pakisztánban található, ottani sóbányákból nyerik ki, a lámpa származási helye így nem lehet más. Ha mégis, akkor nem igazi.

4. Az eredeti magába szívja a nedvességet

Ha nem igazi a sólámpánk, akkor szinte egyáltalán nem szívja magába a levegőben lévő párát és emiatt jótékony hatása sincs.

5. A himalájai sólámpa színe rózsaszínes, narancssárgás

Ha a sólámpa élénk fehér, és bevilágítja az egész szobát, akkor nem igazi, ugyanis az eredeti himalájai sólámpa rózsaszínes, narancssárgás színű, és enyhe fényt bocsát ki. Igaz, hogy van fehér himalájai só, de ez nagyon ritka, és ha lámpát is készítenének belőle, irtózatosan sok pénzbe kerülne.

Ezt már olvastad? A lámpa, ami nemcsak fényt ad, de az egészségedre is nagy hatással van. Ezért érdemes beszerezni egyet!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek