Kuriózum5 hasznos trükk, amit minden macskatartó gazdinak tudnia kell!

5 hasznos trükk, amit minden macskatartó gazdinak tudnia kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy macskával együtt élni óriási élmény, főként ha még sosem volt cicánk. Nézni minden mozdulatát, ahogyan viselkedik, ahogyan játszik, alszik felér egy terápiával. A kis szőrgombócokról megfelelően gondoskodnunk kell, főként ha életterünket is megosztjuk velük.

macskak

A következő videóban praktikus tanácsokat láthatunk arra vonatkozóan, hogy mit kell tennünk azért, hogy cicánk, és mi magunk is jól érezzük magunkat a lakásban.

1. Szőrcsomók összeszedése

Ott ahol kedvencünk előszeretettel heverészik, idővel a bundájából kihulló szőrök is összegyűlnek, amelyektől meg kell szabadulnunk. Húzzunk fel egy gumikesztyűt és szépen szedjük össze a szőrkupacokat.

2. Játék

Cicáink imádni fogják, ha játékaik macskamenta illatúak lesznek. Ezért tegyünk bele egy zacskóba az illatos növénytörmelékből, majd forgassuk meg ebben a játékokat. Ezután lesz csak nagy öröm, mikor megérzik ezt a különleges illatot, nem tudják letenni majd a játékszereiket.

3. Macskabarlang

Szintén a szórakozást szolgálja, ha egy kartondobozból remek kis búvóhelyet készítünk kedvenceinknek. Feldobhatjuk a barlangot, ha bevonjuk egy nem használt pólóval, csak vigyázzunk, hogy a darab azon része, ahol a fejünket dugjuk be, pont a nyíláshoz kerüljön, hogy a nyávogó barátunk be tudjon bújni.

4. Kreatív etetés

Egy kis műanyag flakonba vágjunk egy ablakocskát, majd tegyük az üvegbe a száraz tápot. Cicánk egész nap ellesz foglalva azzal, hogy kiszedje belőle a finomságot. Remek unaloműző módszer!

5. Egérfogó

Szintén egy kartondobozból és egy játékegér közreműködésével remek játék készíthető. Vágjunk kis kockákat a doboz tetejére, majd ragasszuk fel az egeret egy bot végére, és indulhat is játék.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek