Kuriózum5 éve várja balesetben elhunyt gazdáját a helyszínén egy kutya Bolíviában

5 éve várja balesetben elhunyt gazdáját a helyszínén egy kutya Bolíviában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Öt évvel ezelőtt egy kolumbiai egyetemistát elgázolt egy taxi, a férfi pedig a kórházba szállítás közben meghalt. Kutyája, a Huachi vagy Huachito néven emlegetett keverék pedig a Bolívia középső vidékén fekvő Cochabambában, a Pál pápa sugárúton tölti napjait, és azon a sarkon siratja gazdáját, ahol a baleset érte – mondta a helyi újságárus.

Huachito

„Saroktól sarokig megy, és mindig visszatér oda, ahol a baj történt. Ott aztán elkezd vonítani… Még jobban rázendít, ha egy motoros halad el mellette, talán azt gondolja, a gazdája az” – mondta egy hentes, akitől a kutya rendszeresen kap reggelit. Délidőben egy kis étteremnél, vagy a szomszédos piacon kap enni, este pedig egy húsbárnál gondoskodnak róla.

Huachit többen is örökbe akarták fogadni, és néhai gazdájának családja is megpróbálta magához venni a város másik oldalán, de a kutya mindig elszökött és visszatért a Pál pápa sugárútra.

hachiboliviano1

Nem Hiachi az egyetlen hűséges eb, amelynek csodájára járnak a világban. Nemrég számoltunk be egy kutyáról, ami egy ukrajnai buszmegállóban várja gazdáját, és itt van a japán Hacsiko, aki Ueno Hideszaburo mérnök kutyája volt. Miután gazdája 1925-ben meghalt a Tokiói Egyetemen, a kutya még kilenc évig várta őt a Sibuja állomáson, ahonnan Ueno dolgozni indult és ahová esténként megérkezett. Hacsikónak ma szobra áll a helyen, történetéből pedig film is készült Hollywoodban Richard Gere főszereplésével.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek