Koktél43 év után találkoztak a testvérek, miután egyikük még gyerekként elveszett

43 év után találkoztak a testvérek, miután egyikük még gyerekként elveszett

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Berni nem is remélte, hogy valaha is újra megpillanthatja az egykori kistestvérét, akit 43 évvel ezelőtt szakítottak el tőle. A két kislány utoljára totyogó korában látta egymást, ám nemrég végre jó irányba fordult a kocka.

1975-ben nem is volt kérdés, hogy Saigon elbukik, mivel a vietnámi néphadsereg elfoglalta az akkori Dél-Vietnám fővárosát. Erről a kényes időszakról számos mende-monda kapott szárnyra, mely szerint a félig amerikai, félig ázsiai szülőktől született gyerekeket elrabolta és az édesanyákat megkínozta a vietkong. Így akkoriban, aki csak tudta menekült Saigonból, s ezért is indítottak útra egy óriási szabású gyerekmentési akciót. Ennek keretén belül közel 3000 kisgyereknek sikerült elhagynia Dél-Vietnámot, míg 20.000 kisgyerek sajnos ott kellett maradjon.

Rose volt egyike azoknak a gyerekeknek, akiknek a szerencsétlenebb sors jutott, ugyanis őt nem tudták kimenekíteni. Rose édesapja egy amerikai katona volt, míg édesanyja dél-vietnámi származású nő, és a pár két kisgyereket hozott a világra, Rose-t és testvérét Bernit.

Berni úgy nőtt fel, hogy mindig is hiányzott neki a testvére

A család menekülése során a repülőgép felé tartva egyszer csak Rose hirtelen eltűnt, a családra nehezedő hirtelen dilemma komoly döntés elé állította a féltő szülőket: az életüket kockáztatva visszafordulnak, hogy megkeressék Rose-t vagy megmentik Berni életét és megpróbálnak új életet kezdeni. A döntés végül megszületett és a család Rose nélkül elhagyta az országot.

„El sem tudom képzelni milyen lehetett meghozni azt a döntést” – mondta Berni Slowey aki jelenleg Denverben él, dokumentumfilmes producer és sikeres üzletasszony. „Két fiam van és bele sem merek gondolni, hogy akkor milyen helyzetben lehetett az én anyám.”

A vietnámi háború után gyerekek százait menekítették ki az országból

A menekülést követően a család egy új országban letelepedve gyarapodni kezdett, de a Rose által hagyott űr minden egyes nap megnehezítette az életüket.

A Vietnámban marad 2 éves kislány sorsa viszont a következőképpen alakult: egy nő talált rá, aki megsajnálta és örökbe fogadta, egy kis idő után ők ketten is az Egyesült Államokba emigráltak, ahol Rose új neve Vanessa lett.

Vanessa mostohaanyja mindvégig sajátjaként nevelte a kislányt, akinek mindaddig nem árulta el sorsának igazi történetét, míg azt nem érezte, hogy képes lenne megbirkózni az igazsággal. Amikor néhány évtizede Vanessa megtudta, hogy az édesanyjának hitt nő valójában nem a vér szerinti anyja, kutatni kezdett. Több DNS teszt után kiderült, hogy az Egyesült Államok területén igenis élnek vér szerinti hozzátartozói.

Rose és Berni gyerekként

Unokatestvérére Coloradóban talált rá, aki elmondta, hogy lehet, hogy van egy húga, innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy telefonon rátaláljanak egymásra. A két nő közös DNS vizsgálata után egyértelműen beigazolódott, hogy vér szerinti testvérek, így a boldogságuk határtalanná vált. Vanessa és Berni azonnal mesélni kezdtek egymásnak az életükről, ám Vanessa sajnos rossz híreket kapott, ugyanis a lányok édesanyja 6 évvel ezelőtt elhunyt.

Könnyek közt ölelték meg egymást

„Mintha több ezer kilónyi súly szakadt volna rám. Óriásit csalódtam és csak annyit éreztem, hogy 6 évet késtem!” – mesélte Vanessa.

A két testvér találkozása leírhatatlan momentum volt mindkettőjük életében és talán mindannyiunk szemébe könnyeket csalhatnak. A testvérpár azóta közel költözött egymáshoz, hogy bepótolhassák a kimaradt éveket.

Találkozásuk után közelebb költöztek egymáshoz.

A nagy találkozásról készült felvételt itt tekintheted meg:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek