Kuriózum4 veszélyes dolog, amiről az emberek tévesen azt gondolják, hogy boldoggá tenné...

4 veszélyes dolog, amiről az emberek tévesen azt gondolják, hogy boldoggá tenné őket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A boldogság megtalálása néha valóságos küzdelemnek tűnhet. Az emberek sokszor úgy tekintenek a boldogságra, mint olyan érzelemre, amit valahogy el kell érniük, tapasztalatok, ajándékok vagy a különböző időtöltések révén. Ez a gondolkodás azonban, hogy a boldogságunkat külső tényezők befolyásolják, valójában megakadályozhat abban, hogy igazán boldogok legyünk.

Hányszor gondoltál már arra, hogy ha megkaphatnál egy konkrét dolgot, elérhetnél egy konkrét célt, stb., boldog lennél. De amikor eléred a kívánt dolgot, a boldogság mégis mintha elillanna.

Ez azért van, mert a boldogság több egyszerű pillanatnyi örömnél; egy olyan döntés, amelyet minden nap meg kell hozni. Ez elsőre nehéznek tűnhet, talán még lehetetlennek is.

De van mód arra, hogy elérd ezt a boldog lelkiállapotot, amely messze túlmutat a külső forrásokból származó örömökön. A probléma valójában az, hogy az emberek tévesen ítélik meg, mi az, ami boldoggá tenné őket.

4 dolog, amiről az emberek tévesen azt feltételezik, hogy boldoggá tenné őket

1. Az elképzelés, hogy egyetlen cél elérése mindent jobbá tesz majd

Sokan például azt a célt tűzik ki maguk elé, hogy lefogynak, és úgy gondolják, ha ez sikerül, automatikusan boldogabbak is lesznek. Pedig valójában sokkal többre vágynak ennél – mély kapcsolatokra, jó egészségre, pozitív önképre és mások elismerésére.

Ha elengedjük a súlyunkkal kapcsolatos bűntudatot és szégyenérzetet, megértőbbek vagyunk önmagunkkal, és megértjük, hogy mi is az, amire valójában vágyunk, az megkönnyíti a helyzetet, sőt, a pozitív gondolkodás a plusz kilók leadásában is sokat segíthet.

2. A gondolat, hogy egy párkapcsolat örökre boldoggá tehet

Egy kapcsolatban rengeteg dolog van, ami nem áll az irányításunk alatt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a felszín alatt mindig vannak bizonyos „kulisszatitkok” is, amik kezdetben nem látszanak, de hosszú távon kiderülnek, és nem biztos, hogy boldoggá tesznek.

Ami ennél sokkal fontosabb, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki saját magunkkal. Tedd fel magadnak ugyanazokat a kérdéseket, amelyeket másnak is feltennél az első három hónapban. Ismerd meg magadat alaposabban: mik az álmaid, a szenvedélyeid, mitől érzed magadat jól? Húzz meg egészséges határokat, és fogadd el magadat úgy, ahogy vagy.

3. Hagyod, hogy az érzelmeid irányítsanak, és meghatározzák, hogy boldog vagy-e vagy sem

Bár a pozitív gondolkodás alapvetően jó dolog, nem tesz automatikusan boldoggá.

Az érzelmek bizonyos értelemben úgy működnek, mint az érzékszervek – információkkal szolgálnak önmagadról és a környezetedről. Ha veszélyben vagy, természetes, hogy félsz. Ha elvesztettél valakit, akit szeretsz, meg kell gyászolnod.

Ha elfogadod, hogy időnként elkerülhetetlenül lesznek hullámvölgyek, összességében boldogabb lehetsz az életben, mintha megpróbálnál állandóan pozitív mentalitást erőltetni magadra, akkor is, amikor ennek az ellenkezőjét érzed.

4. Arra vársz, hogy a boldogság majd rád talál, ahelyett, hogy tennél érte

Az emberek gyakran esnek abba a csapdába, hogy adott feltételekhez kötik a boldogságukat, amiknek teljesülniük kellene. Ha például megkapnának egy előléptetést, vagy fizetésemelést, vagy megszerezhetnének valamit, amire már régóta vágytak, akkor biztosan boldogok lennének.

A végeredmény elérhetőnek tűnik, de aztán az ember a folyamat során rájön, hogy ez mégsem lehetséges.

A boldogság megtalálásának kulcsa sokkal inkább önmagunkban rejlik – a gondolatainkban, érzéseinkben, tetteinkben. Ezekből a belső aspektusokból indul ki, és kiterjed a külső körülményekre is, amik felett már nincs akkora hatalmunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek