Holotropikum4 napi tevékenység az agy számára, amely fejleszti az elmét és az...

4 napi tevékenység az agy számára, amely fejleszti az elmét és az intuíciót!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néha ránk tör az érzés, amikor úgy véljük, hogy fogalmunk sincs, hogyan tudnánk megoldani egy olyan problémát, amely hirtelen felmerült az életünkben!

És órákig csak bámulunk, holott tisztában vagyunk azzal, hogy már rég cselekednünk kellett volna! Igyekezzünk kilépni ebből a pánikhangulatból, és próbáljuk ellenőrzésünk alá vonni a dolgokat, az alábbi 4 fő szabályt követve.

Robert Susa, az Egyesült Államok-béli Pennsylvania-i InventHelp iroda igazgatója, fogalmazta meg ezeket a követendő szabályokat. Cégének küldetése az, hogy segítsen a feltalálóknak, kutatóknak, festőknek és más szakembereknek, akik az út elején vannak, és jót szeretnének tenni a világ számára. Robert sok időt töltött azzal, hogy kiderítse, hogyan is fejleszthető az emberi agy.

Íme, az ő követendő tanácsai!

1. Menjünk gyakrabban sétálni!

A rendszeres fizikai erőfeszítések javítják a találékonyságot és a memóriát. Mind a futás, mind a szabadtéri séta előnyös: ezek segítenek megnyugtatni a tudatot, és új ötleteket hoznak a fejünkbe.

A fizikai erőfeszítéseknek nem vitathatóak az előnyei, de a leghatékonyabbnak a hosszú séta, a futás és a kerékpározás bizonyult. Nevezetesen az ilyen típusú tevékenységek gyakorlása révén egy olyan agyi kapacitás lép működésbe, amelyet neuroplaszticitásnak nevezünk, és amely segíti az önfejlődést számunkra.

2. Keressünk egy számunkra megfelelő hobbit!

Az agy folyamatosan valami újat keres! Kezdjünk el idegen nyelvet tanulni, táncolni, vagy gitározni. Az agynak szüksége van arra, hogy mindig valami kreatívat végezzen, legalább hetente néhány órán keresztül.

Amikor valami újat megtanulunk, bonyolult gondolkodási folyamatok zajlanak az agyban. Ebben a pillanatban aktiválódnak az agy sejtjei, amelyek koordinálják a figyelmet és az elemző képességet. A művészi tevékenységekre fordított idő valódi ünnep lesz az agyunk számára.

3. Válasszunk egészséges táplálékot agyunk számára!

Az agynak, akárcsak a testnek, vitaminokra és egészséges élelmiszerekre van szüksége, különösen olyan termékekre, amelyek Omega-3 zsírsavakat tartalmaznak. Ennek az anyagnak köszönhetően javul az agyunk gondolkodási és memóriaképessége.

Honnan szerezhetjük be ezeket a vitaminokat? Az Omega-3 vitaminokat meg lehet vásárolni a gyógyszertárakban, de a dió, a tojás, és a hal fogyasztásával is pótolható. Az agyra szintén jótékony hatással van a kávé, az alma és a keserű csokoládé. Mindezek a termékek optimalizálják az agyi aktivitást, és segítik a kedvenc tevékenységünk gyakorlását, az emlékezést, de azon gondolatokat is, melyek nem hagynak éjszaka nyugodni bennünket. Végül is, ki tudna visszautasítani egy darab csokoládét, vagy egy illatos kávét?

4. Szakítsunk időt a pszichológiai pihenésre is!

Nagyon fontos megismerni és gyakorlatba ültetni azokat a technikákat, amelyek a nap folyamán pihentetik az agyunkat. Ilyen lehet például a meditáció. Néhány perc meditáció lehetővé teszi, hogy aztán arra összpontosíthassunk, ami a legfontosabb, és figyelmen kívül tudjuk hagyni a felesleges dolgokat. A szabadtéri séták áldásos hatásához hasonlóan, a meditációt követően, az agyunk újult erővel lesz képes visszatérni a munkához.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek