4 megingathatatlan tény, ami azt bizonyítja, hogy a nők az erősebbik nem?!

A nők, vagyis a férfiak által előszeretettel emlegetett “gyengébbik nem” képviselői, sokkal erősebbek, mint ahogyan sokan képzelik. Szívósabbnak bizonyulnak a betegségekkel szemben, hosszabb életűek a férfiaknál, és genetikailag gazdag hozománnyal rendelkeznek.

4 megingathatatlan tény, ami azt bizonyítja, hogy a nők az erősebbik nem?!

A természet olyan előnyökkel és kivételes tulajdonságokkal áldotta meg őket, amelyeket csak a jelenben sikerül felfedezni a kutatóknak. A régi korokban ugyanis a tudományos kutatások fókuszában a férfiak álltak és a tudósokat nem izgatta a két nem közötti különbség.

A jelenlegi kutatások arra engednek következtetni, hogy az emberi faj fennmaradásában a jelentősebb szerep a “gyengébbik nemre” hárul.

Jelenleg a nők többen vannak a férfiakhoz képes!

A férfiak genetikai állománya sokkal szerényebb, és ez, még egyre inkább csökkenő tendenciát mutat. Jenny Graves, genetikai fejlődéskutató szerint, a férfi nem erősödése az elkövetkező 5 millió évben fog bekövetkezni. Jelenleg egyre több európai országban nagyobb a lányok születésének száma, mint a fiúké.

A férfiak szegényes genetikai állománnyal rendelkeznek!

A női nem fölénye szoros összefüggésben van az X és Y kromoszómák számával. A nők XX, míg a férfiak XY kromoszómával rendelkeznek. Az utóbbi Y kromoszóma azonban genetikailag egyre szegényesebbnek bizonyul a kutatók megfigyelései szerint. Ez a kromoszóma ezelőtt 200-300 millió évvel fejlődött ki és akkoriba 1700 génnel rendelkezett, ami napjainkra 45-re csökkent, ami nagyon kevés az X kromoszóma 1000 génjéhez viszonyítva.

Jenny Graves professzor szerint, napjaink férfija, a több millió éves fejlődést követően oda került, hogy az eredeti gének alig kevesebb, mint 15%-val rendelkezik. Ezzel ellentétben a nők génjei majdnem az eredeti számban találhatóak meg még napjainkban is.

Graves professzor arra hívja fel a figyelmet, hogy a férfi nemet az elkövetkező 4-5 millió éven belül vagy a kihalás veszélye fenyegeti, vagy olyan változáson megy keresztül, melynek eredménye egyelőre nem belátható.

A nők ellenállóbbak a betegségekkel szemben!

Ebben az X kromoszóma a leghűségesebb szövetségesük. Ennek tulajdonítható, hogy a nők immunrendszere erősebb. A két X kromoszóma sokkal ellenállóbbá teszi a nőket a vírusos megbetegedésekkel és a rákkal szemben.

Dr. Giovannella Baggio, a Padovai Egyetemi kórház orvosa rámutat, hogy a nők esetében ritkábban fordul elő vastagbélrák és ha mégis, jobban reagálnak a kemoterápiás kezelésre. Ugyancsak ennek a kromoszómának köszönhetően, a nők hamarabb képesek felépülni egy hosszasabb betegség vagy trauma után, mint a férfiak.

A nők hosszabb életűek!

Hazánkban a nők átlag élettartama 79 év, a legutolsó népszámlálás adatait nézve, míg a férfiaké 72 év. Ez a tendencia jellemzi általában a többi európai országot is, valamint az Amerikai Egyesült Államot. Talán az is közrejátszik, hogy a nők táplálkozási szokásai egészségesebbek és többnyire tartózkodnak a különböző káros hatású szenvedélyektől.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top