Napi Like4 jel arról, hogy érzelmileg nem törődsz magaddal!

4 jel arról, hogy érzelmileg nem törődsz magaddal!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mai világunkban a test kerül előtérbe, a szépség a fontos, a karcsú, csinos, izmos alak. A lélekre, belső érzésekre, történésekre is egyre inkább kezdünk odafigyelni, de ez egy sokkal nehezebb dolog, folyamat, mint a futógép kezelése, vagy súlyzók emelgetése.

lany-gondolkodik

1. Ítélkezel magad felett

Ilyenkor ezeket a kijelentéseket szoktuk mondogatni magunknak:

  • Nem vagyok elég jó,
  • alkalmatlan vagyok különböző dolgok elvégzésére,
  • rossz vagyok,
  • vesztes vagyok,
  • csúnya vagyok,
  • kövér, vagy túl sovány vagyok.

Képzeld el most, hogy van egy gyereked, és neki is a fentebb felsoroltakat mondogatod naponta. Mi lesz, milyen ember lesz később ebből a gyerekből? Inkább nem is kell válaszolni erre. Gondoljunk bele, hogy ez a gyerek a mi kis belső énünk. Vigyázzunk lelkünkre, ne mondogassunk ilyeneket magunknak. Írtunk már arról, hogy a szavaknak mekkora ereje van, jó ha ezt is figyelembe veszed.

2. Ne csak az agyunkra figyeljünk

Mikor csak racionálisan gondolkodsz, akkor egyszerűen elnyomod magadban az érzelmeket. Persze könnyebb az ésszerűséget választani, ahelyett, hogy a megoldatlan lelki problémáinkkal szembenéznénk, de előbb vagy utóbb sort kell keríteni rá, hiszen csak kínlódás lesz az életünk a továbbiakban.

3. Ne meneküljünk pótcselekvésekbe

Nem mindig jó, ha lefoglaljuk magunkat és mondjuk csak a munkánkkal törődünk, ahelyett, hogy tisztába tennénk magunkban a dolgokat. Ha ez nem megy, esetleg forduljunk szakemberhez, akinek könnyebben megnyílhatunk, hiszen egy idegen személy és még a titoktartás is kötelezi.

4. Ha másokat hibáztatunk

Mindenki hajlamos valaki másban, a környezetében, vagy éppen az adott körülményekben keresni a hibát. Az élet tele van lehetőségekkel, mi kell megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat, nem szabad azt képzelni mindig, hogy mások akadályozzák, elrontják az életünket. Van megoldás!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek