Kuriózum4 egyszerű módszer, hogy a szomorúság helyett boldogságot érezz a szívedben!

4 egyszerű módszer, hogy a szomorúság helyett boldogságot érezz a szívedben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A boldogság megtalálása voltaképpen nagyon egyszerű, de mégis nehéz. Azért nehéz, mert elsősorban önmagadban kell lebonts olyan falakat, amelyek megakadályoznak abban, hogy boldog légy. Ez elsőre nem tűnik nehéznek, de csak az tudja, hogy mivel jár mindez, aki már túljutott rajta. Igen, önmagunk megváltoztatása az egyik legnehezebb dolog a világon.

Most következzen 4 módszer, amely segít megtalálni és megőrizni a boldogságot az életedben.

1. Tölts több időt gyerekek társaságában

A gyerekek elképesztően pozitívak, őszinték, játékosak, tisztában vannak az értékeikkel, csak pár percig haragtartók, utána már egyből visznek neked egy békülős kekszet. A felnőttek sokat tanulhatnának a gyerekektől, úgy a megbocsátás, mint a játékosság, a szép dolgokra való rácsodálkozás tekintetében.

2. Ne ijedj meg a kihívásoktól

Lépj ki a komfortzónádból, légy kíváncsi, és fedezd fel a világ új csodáit. Lehet, hogy először bizonytalanságot fogsz érezni, de ez normális reakció, ha valami újjal találod szembe magadat. Tanulj meg egy új nyelvet, iratkozz be úszó-, tánctanfolyamra, vagy akár főzőiskolába. Keress valami olyat, ami izgalommal tölt el.

3. Légy önkéntes

Ha önkéntes munkát végzel, hasznosnak fogod érezni magad, mert teszel azért, hogy a rászorulóknak, vagy egy közösségnek jobb sorsa legyen. Légy nyitott, kedves, barátságos. Az önkéntes munkával magadnak is jót teszel, mert így kevésbé leszel stresszes, szorongó, és megtalálod a lelki békédet. Egyszerűen más ember leszel.

4. Határozd meg a céljaidat

Edward Hallowell pszichiáter egy remek módszert talált ki erre vonatkozóan. Fogj egy darab lapot, egy ceruzát, majd különíts el 3, egymást követő oszlopot. Az első oszlopba írj fel minden olyan dolgot, ami aggodalommal tölt el, a második oszlopba írd le, hogy mi a legrosszabb, ami történhet az első oszlopban szereplő aggályokkal, félelmekkel kapcsolatban, a harmadik oszlopba dolgozz ki 3, 4 megoldási stratégiát. Ezután már sokkal nyugodtabb leszel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek