A változás az élet természetes része, ha nem változna semmi, akkor már minden bizonnyal nem élnénk.

Nap, mint nap részesei vagyunk kisebb-nagyobb változásoknak, azonban van, amikor ezeket eléggé nehezen viseljük. A változás akkor a legnehezebb, ha megpróbálunk ellenállni, fontos, hogy megértsük: együtt kell mozogni a változásokkal, mert ezek minden esetben a fejlődésünket szolgálják!

Van 4 olyan csillagjegy, akik nagyon nehezen viselik a legkisebb változásokat is.

Bika

A legkisebb változástól is kiborul, sokszor nem értik meg a hozzá közel állók sem, hogy miért nem tud egy kicsit jobban alkalmazkodni. Egy igen makacs és határozott személyiség, és a változás soha nem része a terveinek. Nagyon felelősségteljes, előre minden részletet lépésről-lépésre kidolgoz.

Hirtelen változás esetén pánikba esik, eluralkodik rajta a stressz, és nem tudja kezelni az új helyzetet. Soha ne kérd arra, hogy nyugodjon meg, és lélegezzen mélyeket, mert ezzel csak még rosszabbat teszel, engedd, hogy a saját tempója szerint alkalmazkodjon az új helyzethez. Csak óvatosan, lassan kell rávenni a változásra, mert különben hamar elveszíti a stabilitását.

Oroszlán

Nem arról van szó, hogy az Oroszlán mindig menekül a változások elől, csak nem mindig tud szembenézni a valósággal. Éppen ezért nagyon ki tud borulni a hirtelen változásoktól. Nem tud és nem is szeret hirtelen dönteni, mindig mindent alaposan megfontol, és számba veszi a lehetséges variációkat.

A hirtelen fellépő problémák esetén pánikba esik, nem tudja, mit kezdjen, ilyen szempontból nem túl rugalmas. Humorral, iróniával és más menekülési módszerekkel próbálja enyhíteni a helyzetet, de lelke mélyén igen nehezen tud hozzászokni a változáshoz.

Mérleg

A változások nagyon zavarják a Mérleget, mivel egyáltalán nem támogatja a konfrontációt és az igazságtalanságot. Ha a változás hatására a helyzet rosszabb lesz, mint eddig, a Mérleg valósággal leblokkol, és már nem is akar változtatni.

Azonban akadnak olyan Mérlegek is, akik egy kicsit nyitottabbak, és vállalják a felelősséget a megváltozott helyzet ellenére is. Általánosságban elmondható, hogy a Mérleg számára egy hirtelen változás a legrosszabb dolog, ami történhet az életében. Ha nem tudja előre kiszámítani, hogy milyen hatással lesz ez rá, akkor fenyegetésnek veszi, és veszélyben fogja érezni magát.

Vízöntő

Ha olyan változások történnek, amelyekkel a Vízöntő nem ért egyet, vagy amelyek ellentmondanak az eddigi nézeteinek, akkor még makacsabb lesz, és megszállottan ismételgetni fogja a meggyőződését. Nagyon független és intelligens ember, aki csak akkor tűri a változásokat, ha az előnyös számára, vagy megerősítik a véleményét.

Azonban a Vízöntő egyrészt mindig tele van reménnyel és optimizmussal, éppen ezért megérti, hogy a változás szükséges az előrelépés érdekében. Ha egy hamarosan bekövetkező változásról számolsz be a Vízöntőnek, akkor előbb mindig annak a pozitív vonatkozásairól beszélj.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.