Kuriózum3 tanács egy 75 éves nőtől, ami segít, hogy ne tedd tönkre...

3 tanács egy 75 éves nőtől, ami segít, hogy ne tedd tönkre a fiatalságodat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezek a leckék megmentették a fiatalságomat.

25 éves koromban visszatértem Brooklynba, hogy munkát szerezzek egy művészeti galériában. Három év egyetem után gyakorlatilag a nullán álltam, egyik ideiglenes munka váltotta a másikat, és egyik rossz kapcsolat követte a másikat.

Akkor először éreztem magam felnőttnek – kimerült, ideges és örökké fáradt felnőttnek. Senki sem figyelmeztet előre, milyen a felnőtt élet, de ez határozottan nem a gyenge embereknek való.

Amikor a helyzet már kezdett katasztrofálisan súlyossá válni, megismertem Jackie-t, egy 75 éves művészeti kritikust és múzeumi ellenőrt. Szédületes, erős nő volt, mint egy természeti csapás, pedig jóval idősebb volt nálam.

Már az első találkozásunkkor megértett engem, és úgy döntött, segít nekem helyretenni az életemet. Jackie a szárnyai alá vett, a szakmai és szellemi mentorommá vált. De többet jelentett nekem, mint egyszerű mentor. A barátom volt.

Jackie 3 fontos leckét tanított meg nekem, amelyek segítettek, hogy megvédjem magam.

Ezek pedig a következők voltak:

Küzdj önmagadért

„Nem próbálhatsz meg mindenkit megvédeni magad körül, amíg saját magadat nem tudod megvédeni.”

Mit jelent ez?

Kérdezd meg magadtól, mi az, amit igazán szeretnél az életben (te magad, nem valamilyen eltorzult verziód, amit elfogadhatóbbnak tartasz), és tárgyalj és alkudozz addig, amíg el nem éred, amit akarsz. Nincs vesztenivalód. Legrosszabb esetben nem kapod meg azt a bizonyos munkát, az áhított előléptetést, vagy az a személy, aki tetszik neked, nem viszonozza az érzéseidet. Csak mozgásba kell lendülnöd, és megtalálnod azt a személyt, aki igent mondana neked.

Miután megtanultam ezt a leckét, megtanultam, hogy kockázatot kell vállalnom, és biztos voltam benne, hogy valamilyen módon sikerrel járok. Az igazság az, hogy a sarkon túl mindig vár ránk egy újabb lehetőség, csak az a fontos, hogy megingathatatlan vágyakozással megteremtsük magunknak ezeket a lehetőségeket.

27 éves koromban másik országba költöztem, alapítottam egy új céget, és 6 hónappal később már egy új kapcsolatban voltam. Nem volt pénzem, de mindent magamra tettem fel, és fáradhatatlanul küzdöttem magamért és a vállalkozásomért. Ennek eredményeként a partnerem és én az első 6 hónapban elértük, hogy a legnagyobb helyi cégek legyenek az ügyfeleink.

Őrizd meg a titkaidat

„A mostani generáció problémája, hogy mind azt gondoljuk, a világnak az égvilágon mindent tudnia kell rólunk. Pedig az egyetlen ember, akinek tökéletesen ismernie kell téged, te magad vagy!”

Mit jelent ez?

Tartsd meg az igazán fontos dolgokat magadnak.

A közösségi hálózatok korában az emberek hajlamosak a teljes életüket megosztani barátaikkal és sokszor idegenekkel, elismerés és / vagy valamilyen értékelés reményében. De a józan ész és a jóérzés értelmében néhány dolgot meg kellene őrizned magadnak.

Kell, hogy legyen az életednek és a lelkednek egy olyan része, ami csak előtted nyitott. Légy te a saját magad menedéke. Másoknak nem kell a legapróbb részletekig ismerniük téged.

Válogasd meg bölcsen a téged körülvevő embereket

„Nem szerepelhet az én nevem az övék mellett”, vagy „Nem engedhetem meg magamnak, hogy társuljak ehhez a projekthez, mert ez sérti az elveimet”.

Mit jelent ez?

Olyan emberekkel, helyekkel és dolgokkal kerülj kapcsolatba, és dolgozz együtt, amelyek megfelelnek annak, amiben hiszel, és amit el akarsz érni az életben. Minden más csak időpazarlás. Ezek azok a dolgok, amelyek alapján a világ megítél téged. Olyan vagy, mint a társaság, ahová tartozol, és az elvek, amelyeket támogatsz.

Az internet megjelenésével korlátlanul hozzáférhetünk az információkhoz. Azonban azoknak a bölcs tanácsa, akik már leéltek egy életet, mindig hasznos lehet. Nem csak a saját korosztályoddal való kapcsolatokra kell összpontosítanod. Hagyj helyet az életedben a más generációkkal való kapcsolatoknak is.

Légy nyitott azok bölcsességére és tapasztalatára, akik készen állnak rá, hogy megosszák ezeket veled. Ez végül megmentheti a fiatalságodat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek