Kuriózum3 jel, miszerint a munkád „nincs összhangban” a jövőbeli céljaiddal

3 jel, miszerint a munkád „nincs összhangban” a jövőbeli céljaiddal

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy fiatal tanárnő az egyetem befejezése után spanyoltanárként helyezkedett el egy általános iskolában. Annak ellenére, hogy élvezte a munkáját, mégis úgy érezte, hogy nem ez való igazából neki. És ez az idő múlásával csak erősödött: reggelente nehezen, unottam ment be tanítani, a nap végére teljesen lemerült állapotban ért haza. Miért vagyok ennyire elégedetlen? – kérdezte magától. Végül azonban megállapította, hogy a tanítás nem az ő útja, más céljai vannak.

munka

Íme, három jel, ami arra utalhat, hogy a munkád nem egyezik a céljaiddal.

1. Egyszerűen nem érzed magadénak a munkádat

Ezt nem annyira nehéz felismerni, hiszen az ember zsigerből érzi, hogy rendben van-e minden a munkahelyén, szereti-e azt, amit csinál, vagy nagyon fárasztó az egész, unja, nem érdekli. Ahhoz, hogy ezzel szembe tudjunk nézni, önismeretre is szükség van, hiszen ha egy visszafogott, nyugodt környezetet kedvelő személy vagyunk, akkor biztosan nem fogjuk sokáig bírni tanárként, ahol a folyamatosan fegyelmezni kell a rakoncátlan nebulókat. Olyan munkahely kell, amilyenek mi vagyunk, vagy legalábbis „hasonlít” ránk.

2. Ha olyan munkánk van, amivel szabadidőnkben sohasem foglalkoznánk

Ez a legtöbb emberre vonatkoztatva igaz, sajnos. Nem sok olyan ismerősünk van, aki vasárnap arról csacsog, hogy „alig várom a hétfőt, hogy feltölthessem az üzlet árupolcait”, hacsak éppen nem aznap kap fizetést.

Tegyük fel a kérdést magunknak, hogy ez egy olyan munka, amit szabadidőnkben is csinálnánk? Ha a válasz nem, akkor muszáj lesz lépni.

3. Ha egyszerűen, belülről érzed, hogy neked nem ezt kell tenned

Ezt nem csak ösztönösen érzi az ember, hanem tudja is. És ez minden nap eszünkbe jut, még akkor is, ha nem túl stresszes, vagy fárasztó a munkánk. „Egyszerűen nem való ez nekem”.

Ahhoz, hogy ezen változtassunk, olyan foglalkozást kell keresni, ami valóban örömet okoz.

Mit tegyek tovább?

Ha olyan munkát találsz, ami nincs öszhangban a céljaiddal, és kínszenvedést jelent, az már egy jó jel. Jó jel, azért mert már tudod, hogy mit akarsz. Most már csak azt kell kitalálni, hogy milyen a számodra megfelelő munka. Ha ezt részletesen leírtad (fontos, hogy papírra is vesd), akkor jöhet a keresés. Hidd el, ha tudod pontosan mire vágysz, az Univerzum is könnyebben adja oda a dolgokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek