Ha már tapasztaltad valaha, hogy milyen is az, amikor egy kapcsolat kudarcot vall, akkor bizonyára tudod milyen nehéz belevágni idők múltán egy újabb kapcsolatba. A hibákból tanulva mindenki arra törekszik, hogy a friss kapcsolatot ne tegye tönkre a régihez hasonlóan, ezért egy kudarcba fulladt szerelem után az ember óvatosabban kezd bele egy újabba.

3 dolog, ami segíthet egy hosszú távú kapcsolat kialakításában!
Fotó: Pixabay.com

Ki ne szeretné, hogy a sok fájdalom után végre egy olyan kapcsolat részese legyen, ami stabil, biztos és hosszú távúnak tűnik, ez viszont sok munkát és időt igényel mindkét fél részéről, hiszen ha elmúlik a kezdeti „rózsaszín köd” rögtön problémák tömkelegével találjuk szembe magunkat.

Hogy könnyebben menjen az összeszokás és a hosszú távú kapcsolat kialakítása összeszedtük a 3 legfontosabb dolgot, ami életben tarthatja a szikrát két ember között:

1. Őszinte és nyílt kommunikáció:

Nem várhatja el egyik fél sem a másiktól, hogy olvasson a gondolataiban. Habár elsőnek nehéznek és félelmetesnek tűnhet meg kell próbálnunk őszintén kifejezni érzéseinket, vágyainkat, hiszen partnerünk csak így fog rájönni, hogy mit is keresünk egy kapcsolatban. És természetesen ez fordítva is igaz: ha őszintén megnyílik párunk nekünk, akkor hallgassuk végig figyelemmel, hiszen ez már a bizalom első jele, ha valaki képes őszintén elmondani mi jár a fejében. A kölcsönös őszinte kommunikáció csak tovább erősíti a bizalmat két ember között.

2. Legyetek egyenlő partnerek a kapcsolatban:

Az egyoldalú kapcsolat sosem hosszú életű. Nem szabad engedni, hogy mindig csak az egyik félnek legyen igaza. Kompromisszumokat kell kötni annak érdekében, hogy mindketten elégedettnek érezhessétek magatokat. Ez teljesen természetes, hogy különböző személyiségek vagytok, különböző érdeklődési körrel, ezért néha hagyjatok teret egymásnak és türelemmel, megértéssel és tisztelettel forduljatok egymás felé.

3. Tartsátok fent az érdeklődést:

Mikor még a kezdeti, ismerkedős fázisban vagytok, akkor még minden új és izgalmas. Hullámvölgyek természetesen minden kapcsolatban vannak, ezektől nem érdemes megijedni, inkább azon kell törekedni, hogy valami frissességet csempésszetek a mindennapjaitokba. Töltsétek meg a kapcsolatotokat humorral, nevessetek egymáson és önmagatokon is minél többet, mert ez csak közelebb hoz és növeli az intimitást kettőtök közt. Szánjatok elegendő időt az együtt töltött, csendes intim percekre is, hiszen ez is rendkívül fontos mozgatórugója egy hosszú távú kapcsolatnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.