Lélektár3 afrikai közmondás, amelyből sokat tanulhatsz!

3 afrikai közmondás, amelyből sokat tanulhatsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Biztosan te is láttál már olyan afrikai gyerekeket, akik nagyon nagy szegénységben élnek, de mégis olyan boldogok, olyan felhőtlenül tudnak örülni dolgoknak, hogy az már néha hihetetlen. Vajon mitől van ez? Mi a boldogságuk titka?

3 afrikai közmondás, amelyből sokat tanulhatsz!

Most lássunk 3 afrikai közmondást, amelyen nem csak elgondolkodni érdemes, hanem érdemes aszerint is élni, amennyire lehetőséged van rá.

1. “Az ember magasabb bármelyik hegynél, amire felmászhatna”

Ez arra utal, hogy erősebb vagy, mint azt gondolnád, és képes vagy legyőzni minden, utadba kerülő problémát. Minden lehetőség és erő rendelkezésedre áll ahhoz, hogy sikeres légy. Minden csak rajtad és a kitartásodon múlik.

Ezt már olvastad? 20 kínai bölcsesség, amely életed legnehezebb pillanatában hozhat segítséget!

2. “Ahhoz, hogy elvesszél, előbb ismerned kell az utadat”

Ez a mondás arra utal, hogy ha nem tudod, melyik irányba tartasz, akkor elveszni sem tudsz, és ha ez a helyzet, akkor gyakorlatilag mindig elveszett vagy, mert nem tudod, hogy honnan hová tartasz. Derítsd ki a célodat és indulj el a fejlődésed útján.

3. “Én vagyok, mert te vagy”

Az afrikai filozófus, Desmond Tatu szerint ez a mondás azt jelenti, hogy gondolnunk kell a mellettünk élő emberekre is, hiszen én csak úgy lehetek, ha te is vagy. Az emberi sorsok összefonódnak, jobban mint az gondolnánk, ezért mindenkinek tisztelnie kell a másikat, mert élni békében, szeretetben csak így lehet.

Ezt már olvastad? 11 okos közmondás az új-zélandi Maori törzs bölcseitől!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek