Kuriózum27 perccel a klinikai halál beállta után a nő egyszer csak hirtelen...

27 perccel a klinikai halál beállta után a nő egyszer csak hirtelen felült és ezeket írta egy papírra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életben egy valami biztos, az elmúlás. Akárhogy is próbálkozunk, a halál elkerülhetetlen része az életünknek, és ezzel mindenki tisztában is van. Amit viszont senki sem tud, az az, hogy hova is kerülünk a halál után?

Sokan úgy hiszik, hogy van élet a halál után is, míg mások a mennyben és a pokolban hisznek, de vannak olyanok is, akik szerint újjászületünk, és vannak, akik szerint ha egyszer meghaltunk, akkor megszűnünk létezni.

Ám többször hallhattunk már olyan emberek beszámolóiról, akiknek pár percig leálltak az életfunkciói, majd „újra visszatérve” elmesélték a halálközeli élményeiket.

A Metro UK is egy hasonló beszámolóval jelentkezett, amelyben egy olyan asszony történetét olvashatjuk, akit már 27 perce halottnak nyilvánítottak, mikor egyszer csak újra visszatért belé az élet és megmozdult.

Az Arizona állambeli Phoenix városban élő Tina Hines 2018 februárjában túrázni indult, ám a megerőltető túra közben a nő szívrohamot kapott. Férje, Brian, azonnal megkezdte az újraélesztést, és valamennyire sikerült is magához téríteni Tinát mielőtt a rohammentősök a helyszínre értek volna. A mentőben viszont 6-szor kellett a mentősöknek újraéleszteniük, mert Tina szervezete mindegyre adta fel a harcot. A kórházban azonnal intubálták, de 27 perce semmilyen életjelt nem észleltek a szakemberek. Ám 27 perc elteltével a nő hirtelen felül és rögtön papírt és ceruzát követelt az ápolóktól.

Reszkető kézírással Tina ennyit vetett papírra: „Valódi”. Amikor később megkérdezték tőle, hogy mi is „valódi” Tina így felelt: „Annyira valódi volt, a színek annyira vibrálóak voltak.” Az AZ Family-nek adott interjújában Tina egy emberi sziluettről is mesélt, akiről úgy vélte, hogy ő volt maga Jézus.

Tina páratlan története persze több kérdést vet fel, mint amennyire választ ad, de mégis mennyire érdekes belegondolni, hogy valóban valami ilyesmi várhat ránk a halál után?

Az emberek csupán 10-20%-a tér magához miután az orvosok megállapítják a klinikai halál beálltát, de ami közös bennük az az, hogy akik megszólalnak a dolgot illetően, mint ugyanilyen élményekről számolnak be.

A Michigan Egyetem kutatói még 2013-ban végeztek egy patkány-kísérletet, melynek keretein belül a halál beállta utáni agyi hullámokat vizsgálták. Jimo Borjigin így vélekedett az eredményekről:

„Sokat úgy hiszik, hogy a klinikai halál beállta után az agyi működés leáll vagy legalábbis lecsökken, de az eredményeink abszolút nem ezt mutatják. Sőt a halál folyamata alatt épp hogy az agy dolgozik sokkal jobban, mint normál állapotában.”

A kísérletek során még 30 perccel a halál beállta után is erős agyi hullámokat észleltek a rágcsálóknál.

Dr. Braithwaite, a Birmingham Egyetem professzora szerint ennek az óriási mennyiségű energiahullámnak köszönhetően érzékelnek a haldokló emberek színeket, érzéseket, víziókat.

Egyesek angyalokat vélnek felfedezni, mások egy leírhatatlan ragyogást tapasztalnak, de kétség kívül valamilyen igencsak jelentős folyamat játszódik le akkor, amit egyelőre még a tudomány is csak vizsgálgat és megfigyel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek