Lélektár2023. november 13-a egyben az Újhold napja is a Skorpióban - leássunk...

2023. november 13-a egyben az Újhold napja is a Skorpióban – leássunk lelkünk legmélyére!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

November 13-án 11:27-kor az ősz utolsó Újholdja az éjszakai égbolton fényt és árnyékot vet a lelkünkre, és különleges kozmikus és asztrológiai energiát áraszt. Ez az Újhold a titokzatos, misztikus és szenvedélyes Skorpió 20. fokán következik be, ezért ezeket az energiahullámokat sokan mélyen átérezzük majd.

A Skorpió talán az egyik legérdekesebb és legerősebb csillagjegy, csakhogy ez a belső ereje inkább mentális, pszichés. A Skorpiónak különleges affinitása van a finom és láthatatlan világhoz, különösen intuitív, szenvedélyesen érdeklődik minden ezoterikus és más dimenziójú dolog iránt, valamint az emberi természet minden rejtett mélységét felfedezi.

Ezért van az, hogy a november 13-án megjelenő Újhold idején kísértést érzünk arra, hogy intenzíven kutassuk saját érzéseinket és lelkünk mélységeit, leássunk lelkünk legmélyére, hogy megértsük és megfelelően kifejezzük az érzéseinket.

Mi a szerepünk ebben a világban és azon túl? Jó úton járunk? Beteljesítjük-e azt, amire hivatottak vagyunk? Hitelesek vagyunk-e, képesek vagyunk-e teljes összhangban lenni és cselekedni valódi énünkkel? Lehet-e bármit is teljes mértékben rossznak minősíteni? Ezeknek a kulcsfontosságú kérdéseknek a megválaszolására ösztönöz bennünket a Skorpió energiája.

Saját hitelességünk megnyilvánulásának hatására néhányan közülünk talán el is engednek bizonyos rossz szokásokat, függőségeket, mérgező viselkedési vagy gondolkodási mintáikat, mert megértjük, hogy ezek nem tartoznak hozzánk, és sokkal inkább önmagunk elvesztéséhez járulnak hozzá, ahelyett, hogy segítenének megtalálni önmagunkat.

Emellett most valódi támogatást kapunk másoktól, megértenek és támogatnak bennünket abban, hogy jobb emberré váljunk, miközben elengedjük mindazt, ami már nem szolgál bennünket. Miért folytatnánk olyasmit, ami eltávolít attól, akik valójában vagyunk, és a másokkal való mély és összetett kapcsolatoktól?

Ezért a Skorpió jegyében lévő Újhold asztrális aspektusa alatt az érzelmek felerősödnek, az átalakulás és regenerálódás folyamatában vagyunk. Már nem elégszünk meg triviális beszélgetésekkel, témákkal vagy emberekkel, amelyek nem mozgatnak meg bennünk semmit, hanem szükségét érezzük az erős és mély érzelmi interakcióknak, amelyekből tanulhatunk, amelyek valahogy átalakítják a lényünket, megtisztítanak vagy valamilyen módon lángra lobbantják a lelkünket.

Mindaz, ami nem hiteles, ebben az időszakban egyszerűen elhalad mellettünk. Nem szívesen vesszük készpénznek, amit mások mondanak nekünk, vagy tesszük azt, amit mások elvárnak tőlünk, mielőtt előbb alaposan átgondolnánk a dolgokat.

Nagyon valószínű, hogy valami olyan dolog fog elénk tárulni, ami ámulatba ejt, valami újat tudunk meg valakiről vagy a múltunk egy aspektusáról, ami megváltoztatja a jövőnket is, mint ahogy az is nagyon valószínű, hogy olyan híreket vagy információkat kapnunk, amelyek megváltoztatják a játékszabályokat, mert eddig távol álltunk ezektől a kinyilatkoztatásoktól, és sok részletet nem ismertünk, nem értettünk.

Meg kell említeni, hogy az Uránusz, a változás és az újítás bolygója szintén aktív a Skorpió Újhold idején, felkavarja az állóvizet, és azt teszi, amihez a legjobban ért: a változás hullámait terjeszti, és a kiszámíthatatlanság elemét hozza előtérbe.

Lehet, hogy éppen akkor tudunk meg valamit, amikor a legkevésbé számítunk rá (akár kollektív szinten is, bizonyos manipulációkról, államtitkokról vagy hazugságokról, bizonyos régóta rejtegetett igazságokról értesülhetünk, arról, hogy a dolgok nem egészen úgy alakultak, ahogyan egy adott helyzetben látszottak stb.), vagy komoly kétségek merülnek fel azzal kapcsolatban, amit eddig elénk tártak, hiszen a Neptunusz is belép a képbe, és lerántja a leplet a dolgokról.

A status quo megkérdőjeleződhet, és néhányunk számára az Uránusz jelenléte a Skorpióban lévő Holddal együtt némi instabilitást hozhat, de bizonyos fordított helyzeteket is, amelyek arra hivatottak, hogy felébresszenek, kilökjenek a komfortzónánkból, nyitottabbá tegyenek bennünket más nézőpontokra, elképzelésekre.

Más szóval, ez a bizonytalanság, amelyet az Uránusz jelenléte ad, átfordulhat egy lehetőségbe, hogy ne ragaszkodjunk annyira egy bizonyos eszméhez, gondolathoz, személyhez vagy dologhoz. Semmi sem állandó ebben a világban, minden bármikor megváltozhat, és nekünk csak annyit kell tennünk, hogy alkalmazkodunk, az életünkben még meglévő, állandó elemekbe kapaszkodva.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek