Lélektár2021: a Fém Bivaly éve: ezt jelenti az állat a kínai horoszkópban...

2021: a Fém Bivaly éve: ezt jelenti az állat a kínai horoszkópban és ezt hozza számunkra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Február 12-én elkezdődik a Fém Bivaly éve, de nézzük, mit is jelent ez ránk vonatkozóan! Az ökör vagy a bivaly a kínai állatöv második állata, erő, őszinteség és optimizmus jellemzi leginkább.

Jupiter Lai, ismert hongkongi asztrológus szerint ez a csillagjegy hűséges, szelíd és megbízható. A kínai naptárban 60 éves ciklusok vannak, amelyek 12 állatövön, és az öt elemen (fa, tűz, föld, fém és víz) alapulnak. Ezenkívül az egyes csillagjegyeket egy yin vagy yang erő és egy elem jellemez. 2021 a Fém Bivaly éve a stabilitás, az étel, a passzivitás, a szelídség jellemzi.

Mit jelent a bivaly bizonyos kultúrákban?

A bivaly évszázadok óta jelen van Kelet-Ázsia vallási rituáléjában, művészetében, irodalmában és kultúrájában. A tiszteletet nagyrészt a mezőgazdaságban betöltött szerepe miatt érdemelte ki. Egy igen erős állat, kultusza összekapcsolódik a betakarítással és a termékenységgel. Régen az emberek sárból építettek bivalyt, és a tavasz beköszöntének ünneplése alkalmával botokkal verték meg. Egy másik szokás szerint úgy tartották, hogy, ha egy bivaly alakú fémszobrot a folyóba dobnak, megakadályozhatja az áradásokat. A Feng Shuiban is igen fontos szerepe van a bivalynak.

Ezt már olvastad? Kínai horoszkóp 2021: a Fehér Fém Bivaly éve – ez vár ránk a következő évben

A bivaly, a koreai közmondások egyik legelterjedtebb állata

Pozitív jellemvonásokkal ruházták fel, az állatot szorgalmasnak, altruistának, hálásnak és hűségesnek ábrázolják. “Aki szidja a bivalyát, az egy rossz földműves” – tartja egy szólás. Az ókorban a földműves családokban gyakran adták el állataikat azért, hogy a gyermek oktatásáért fizetni tudjanak. A bivaly akkoriban egy igen értékes állat volt: “aki ma/holnap tojást lop, az ökröt lop”.

Ökör a japán buddhizmusban

Japánban a buddhizmusban a bivaly Buddha természetét jelenti, vagyis minden lény természetét. A legrégebbről fennmaradt japán tekercsben az illusztrációk egy olyan fiú történetét mesélik el, aki hosszas keresés után találja meg az ökrét. Ez a történet gyakran látható Japán, Kína és a Koreai-félsziget zen templomaiban. A példázat azt is elmondja, hogy a keresés során a fiatal juhász lelkileg és mentálisan átalakul. Szakértők szerint nem ritka, hogy állatokat használtak a zen buddhista filozófia közvetítésére, de talán egyiket sem írják le olyan pozitívan, mint a bivalyt.

Ezt már olvastad? Számold ki a személyes számod 2021-ben: ilyen hatással lesz rád ebben az évben

Az ökör különféle rituálékban jelenik meg

Japánban az egyik legfontosabb bivalyos esemény az Ushi-matsuri, vagy a Bivaly Fesztivál, amely évente október 12-én kerül megrendezésre a kiotói Koryu-ji templomban. A szertartás során egy pap fehér ruhát és fehér maszkot visel, hogy megtestesítse Matarajin istent. Körbejáratja az állatot a templomban, majd felmászik egy fa emelvényre, és megszólítja az isteneket. Elsősorban békét, gazdag termést kér tőlük, és védelemet a jelenlévők számára a betegségek ellen.

A bivaly ideje és iránya

A kínai asztrológiában az ókortól kezdve még a templomok építését is befolyásolta. Jeffrey Kotyk, a Brit Kolumbiai Egyetem középkori asztrológiájának kutatója szerint a kínai állatöv minden állata egy napszakhoz és egy irányhoz kapcsolódik. A bivalyidő reggel 1-től 3-ig tart, míg iránya északkelet felé halad. Ezekben az órákban úgy gondolják, hogy a “növények alszanak”, és hogy a “szellemek megijesztik az embereket ”.

Ezt már olvastad? A szerelem numerológiája 2021-re – hogy befolyásolja az 5-ös szám a szerelmi életedet

A kínai asztrológiában északkelet “a gonosz hatások eredete”. Ezért a kutató szerint a templomokat Japán fővárosától észak-keletre építették, hogy megvédjék őket a károktól. Tenjin a bivalyra úgy tekint, mint a mennydörgés és a mezőgazdaság istenének hírnökére, ami a bivaly alakú szobrok elszaporodásához vezetett Tenmangu szentélyeiben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek