Ez a hónap asztrális szempontból nagyon különleges, most kezdődik egy húsz éves periódus, egy olyan időszak, amelyben a Világunk sokat fog változni.

Az asztrális dinamika következtében hajlamosak leszünk arra, hogy megváltoztassuk a gondolkodásunkat, és másképp viszonyuljunk a körülöttünk lévő dolgokhoz. Az asztrológiai események hatását egyértelműen érezni fogjuk, akár tetszik, akár nem. Az első asztrális esemény a Merkúr elmozdulása a Skorpió jegyéből a Nyilas jegybe december 1-jén lesz, és december 21-ig tart. Az eddigi időszakra a csendes kommunikáció, a bizonytalanság, a rejtélyesség volt jellemző, most egy extrovertált, nyitottabb, zajos időszak kezdődik, igényelni fogjuk a nagy beszélgetéseket, baráti kapcsolatokat, hogy véleményünket a nagyvilág tudomására hozzuk. A Nyilas energiája szórakozásra, kalandra, új tervekre ösztönöz. A másokkal való párbeszéd komoly, társadalmi, szakmai kérdéseket indíthat be, de közben igen intenzív érzéseken megyünk keresztül.

December 14-én kialakuló Újhold, valamint a teljes napfogyatkozása a Nyilas jegyében egy olyan időszakot hoz el, amelyben a munka kap központi szerepet. Nagyobb teret kap az életünkben a felnőttképzés, a szakmai továbbképzés, és -fejlődés lehetősége.

A Vénusz a harmónia, az egyensúly és a szeretet bolygója december 15-ig tartózkodik a Skorpióban, majd beköltözik a Nyilas jegybe. Amíg a Skorpióban van, hajlamosak lehetünk a féltékenységre, elszigeteltségre, titkolózásra, veszélybe kerülhetnek a házasságok és a romantikus kapcsolatok. A Vénusz, a Merkúr, és a Nap hármasa a Nyilas jegyben játékra és jókedvre ösztönöz minket, figyelmen kívül hagyva a körülöttünk lévő problémás helyzeteket vagy a szükséges szabályokat.

A Szaturnusz áthaladt a Bakon, és egy olyan húszéves időszakot indít el, amely hatására teljesen a hátunk mögött hagyhatjuk az eddig érvényben lévő szabályokat, a régmúlt történéseit, semmi sem fog visszatérni abból, ami az elmúlt húszéves időszakban volt.

December 21-én délben a Nap a Bak jegye felé mozdul el, ezzel kezdetét veszi a téli napforduló. 2021 egyedülálló és felejthetetlen lesz, tele egyedi élményekkel, amelyeket csak akkor fogunk megérteni, ha sok évre visszatekintünk. Különleges, és hangos társasági események lesznek, a társadalom egységben az előrehaladás, a fejlődésre törekszik. A pénzügyi és orvosi problémák azonban továbbra is meg fognak maradni.

A Telihold pillanata a Rák jegyében elsősorban pénzügyi kérdéseket helyez előtérbe. Komoly anyagi döntések elé kerülhetünk, de egy fontos befektetés is megkoronázhatja ezt az évünket.

Összegzésképpen: a világ változik, ha akarjuk, ha nem. Érdemes együtt mozogni a változás hullámával, maradjunk a realitás talaján, gondoljuk át a dolgokat, és építsünk ki emberi szempontból fontos kapcsolatokat. Legyünk hálásak azért, amink van, forduljunk tisztelettel a körülöttünk lévő dolgok, emberek felé. Még akkor is, ha úgy tűnik minden tönkrement körülöttünk, bíznunk kell abban, hogy az Univerzum a legfelsőbb javunkra dolgozik.

DECEMBER gondolata: “Lelkiismereti kérdésekben a többség törvényének nincs hatása.” (Gandhi)

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.