Lélektár2017. December 3. - Szuperhold a az Ikrek jegyében! - Pandóra szelencéje...

2017. December 3. – Szuperhold a az Ikrek jegyében! – Pandóra szelencéje kinyílik, minden igazságra fény derül

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Jelen pillanatban a Hold az Ikrek jegyében van, és ellentétesen helyezkedik el a Nappal, amely a Nyilas csillagkép előtt halad el. Ez a Hold ragyogó, erőteljes, mágikus, ilyenkor minden aktivitás elérte a szüret idejét. Most, a múlt gondolatai (Ikrek) teljes megvilágítást nyernek egy isteni igazság (Nyilas) által.

2017. December 3. - Szuperhold a az Ikrek jegyében! - Pandóra szelencéje kinyílik, minden igazságra fény derül
Fotó: Pixabay.com

Egy Telihold ellentétes energiákat hordoz magában: két, egymást kiegészítő energia közötti dinamikus aspektust, amely erőt és fokozott figyelmet követel tőlünk, hogy megtaláljuk köztük az egyensúlyt – ami csak úgy lehetséges, ha közös nevezőt keresünk a két energia, az Ikrek és a Nyilas között.

Az Ikrek levegője fenntartja a Nyilas tüzét, de ahogy a tüzet is mindig felügyelet alatt kell tartani, hogy ne okozzon kárt, úgy ez az ellentétesség is átértékelésre, igazításra, kompromisszumokra szorul. Most az „igazság” lehet kegyetlenül perzselő, vagy pedig harmonizáló, gyógyító, felemelő.

Ahogy a Hold a lélekről, múltról, érzelmekről beszél, igazi táplálék a léleknek, a Holddal az Ikrekben, annak teljes nagyságával és fényével, minden szó amit a múltban ültettünk, most gyümölcsözni fog – mindenki azt fogja aratni, amit elvetett. A „kedves szó sokat hoz” ennek a változékony energiának a pozitív lecsengése, míg a hamis bizonyság, a becsmérlés, a képmutatás, az árulás megszegi Isten törvényét, amelynek lényege ebben fogalmazódik meg: „Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.” (Kivonulás könyve 20:16)

Egy Telihold minden nemű kapcsolatra különös hangsúlyt fektet, ez egy új asztrális találkozás ideje, amikor a Nap fontos információkat küld a Hold felé, az pedig a maga módján felénk továbbítja azokat. A Nap a Nyilas jegyében ismeri az igazságot minden földi élménnyel kapcsolatban és ezt az üzenetet elküldi a Holdnak, amely hírek, szavak, igazságok, meggyőződések formájában ér el minket. Ezek az üzenetek végül felborítják vagy kiegyensúlyozzák az életünket.

Az Ikrek jegye a kommunikációra alapoz, a tanulás, az információcsere, a sok beszéd jellemző rá, nem nagyon tekint a szűk környezetén túlra, bizonytalan, örök tinédzser, aki nem hajlandó feljebb lépni egy bizonyos szinten és megérni, felnőtté válni. Mindig fennáll egy harc a földi vágyak és a magasabb rendű természet felé való törekvés között. A Nap a Nyilasban nem kínál túl sok érettséget, épp ellenkezőleg, ez az életenergia kedvez a változásnak, a cselekvésnek, a lélek újjászervezésének. Ez az energia felerősíti az igazának bizonyítási vágyát, az igazságra, törvényességre szomjazást, de ugyanúgy a szellemi kalandokat, bölcsességre és tisztánlátásra való törekvést is.

A Hold úgy fedi fel személyiségünket, ahogy az a mindennapi életünkben előforduló helyzetek, események kapcsán tanúsított viselkedésünkből és reakcióinkból kitűnik. Ugyanakkor sok eldugott dolgot is feltár, amit eddig a tudatalattinkban hordoztunk.

A lélek szintjén a Hold olyan szokásokat tár fel, amelyeket ki kell küszöbölnünk vagy át kell alakítanunk ahhoz, hogy spirituálisan fejlődni tudjunk. A mondás szerint mindenkinek megvan a maga keresztje, amit vinnie kell az életben – ezzel lehetne azonosítani azt a harcot is, amit a negatív szokásaink levetkőzése kapcsán vívunk, és amelyet a Hold állít most elénkbe. A Hold jele minden alkalommal megmutatja azokat a negatív szokásainkat is, amelyeket az előző inkarnációinkból hoztunk magunkkal, és amelyek szerepet játszodtak a jelenlegi testünk-lelkünk megformálásában, és amelyeket le kell vetkőznünk. Mindezek mellett talán a Hold legnagyobb leckéje az Ikrek jegyében a másokkal való együttműködésről szól, arról, hogy anélkül vigyázzunk másokra, hogy tárgyaknak tekintenénk őket. A becsmérlés, a hamis tanúság, mások elárulása különböző nyereségek reményében, a kétszínűség szintén górcső alá kerül ebben a holdállásban.

A Hold és a Nap szembenállása az Ikrekben és a Nyilasban egy feszültséget indukál a hazugság és az igazság között, a fölösleges vita, értelmetlen fecsegés és a nagy gondolatok felfedezése között, rávilágít arra, hogy képesek vagyunk-e egy helyzetet nem csak a mi, hanem mások szemszögéből is felfogni. Az Ikrek jegyének legsúlyosabb hibája talán az, hogy hajlamos tévesen megítélni másokat, hamis tanúságokat tenni, azonban ez a Telihold képes lesz rávilágítani ezekre a rendellenességekre és kárpótolni értük, a „Szeresd felebarátod, mint önmagadat” alapján.

Ez a Telihold az Ikrekben az igaz barátságokat éppúgy felszínre hozhatja, mint azokat, ahol az egyik fél akár képes lehet csúnyán megalázni a másikat.

Bizonyos értelemben egy Telihold akár a karma egy törvényének is tekinthető, amely folyamatosan működik, pletykálunk, hazudunk, csalunk, akkor kipletykálnak, hazudnak nekünk, megcsalnak minket, azt kapjuk, amit adtunk, ez egy univerzális törvény, amely mindenkin ugyanúgy működik, és senki sem bújhat ki ezalól a törvény alól.

Ebben az időszakban eljött annak az ideje, hogy ezt tudatosítsuk magunkban, hogy elkezdjünk uralkodni gondolataink, szavaink fölött, hogy minden tettünket és gondolatunkat a jószándék vezérelje. Ez az első és talán legfontosabb lépés a harmónia és a lelki béke felé.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek